Buffé

Skinksnittar deluxe

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda rostad lök, ströbröd, farinsocker och senap.
  3. Bred ut blandningen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ca 5 min eller tills den får färg.
  4. Blanda ingredienserna till senapsmajon.
  5. Gör rödkåls-coleslawen. Krama rödkålen lätt med rena händer så att den blir mjuk. Blanda i äppelstrimlor. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över.
  6. Krama grönkålen med olivolja och en nypa flingsalt så att den blir lite mjuk.
  7. Bred lite senapsmajo på bröden. Lägg försiktigt på coleslaw, grönkål, skinka samt ytterligare en liten klick senapsmajo. Smula över lökcrunchet. Garnera med fikonklyftor. Peppra.
ingredienser

10

10 Små knäckesnittar
10 bitar knäckebröd, gärna surdeg
10 skivor julskinka, tunna
2 dl grönkål, finstrimlad utan mittsträngen
1 tsk olivolja
flingsalt och svartpeppar

Lök-crunch
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 msk farinsocker
3 msk valfri senap

Senapsmajo
1 dl majonnäs
1 msk skånsk, grov senap
1 tsk flytande honung

Rödkåls-coleslaw
2 dl finstrimlad rödkål
1 tunt strimlat äpple
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk fransk senap
3 msk majonnäs
2 krm salt

Till dekoration
1 färskt fikon, i klyftor

Dryckestips till receptet
Tommasi Ripasso

Fyllig Ripasso till kötträtter och smakrika ostar

Nr: 87201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!