
Huvudrätt
Smörconfiterad torskrygg ”Bourguignon”
Gör så här
1. Fräs sidfläsket gyllenbrunt i lite smör. Lägg i steklökar, champinjoner och stek vidare till de får färg. Tillsätt honung och rör om.
2. Slå på vin, fisk- och kalvbuljong, lagerblad, timjan och rosmarin. Koka upp och sjud på svag värme till simmig konsistens. Ställ åt sidan.
3. Dela torsken i 4 lika stora bitar och stek den i lite av det brynta smöret. Salta och peppra. Slå över resten av smöret och värm till 60°C. Stick en termometer i fisken och låt den sjuda vidare till innertemperaturen når 48°C.
4. Salta och peppra morötter och lök, rosta med rapsoljan på 180°C i ca 20 minuter.
5. Servera fisken med rotsaker, svamp och en god potatispuré. Vill du göra det lite lyxigare kan du smaksätta purén med svart tryffel eller lite tryffelolja.
ingredienser
4
500g smör, brynt
600 g torskrygg med skinn
16 skogschampinjoner, lika stora
12 steklök röd, skalad
60 g sidfläsk, i tärningar
8 morötter, i olika färg
4 pärllök
2 dl rödvin
2 msk honung
1 dl fiskbuljong
2 dl kalvbuljong
2 lagerblad
2 kvistar timjan
1 kvist rosmarin
1 msk kallpressad rapsolja
smör, salt och peppar
Dryckestips till receptet

Beaumont des Crayères Fleur Blanche Brut 2012
Frisk rosévin från södra Frankrike!
Nr: 82613, Champagne , Friskt & Fruktigt

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV
En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak
Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2009
Årgångschampagne till ett unikt pris
Nr: 72474, Champagne , Friskt & Fruktigt