Huvudrätt

Smörconfiterad torskrygg ”Bourguignon”

Gör så här

1. Fräs sidfläsket gyllenbrunt i lite smör. Lägg i steklökar, champinjoner och stek vidare till de får färg. Tillsätt honung och rör om.

2. Slå på vin, fisk- och kalvbuljong, lagerblad, timjan och rosmarin. Koka upp och sjud på svag värme till simmig konsistens. Ställ åt sidan.

3. Dela torsken i 4 lika stora bitar och stek den i lite av det brynta smöret. Salta och peppra. Slå över resten av smöret och värm till 60°C. Stick en termometer i fisken och låt den sjuda vidare till innertemperaturen når 48°C.

4. Salta och peppra morötter och lök, rosta med rapsoljan på 180°C i ca 20 minuter.

5. Servera fisken med rotsaker, svamp och en god potatispuré. Vill du göra det lite lyxigare kan du smaksätta purén med svart tryffel eller lite tryffelolja.

ingredienser

4

500g smör, brynt
600 g torskrygg med skinn
16 skogschampinjoner, lika stora
12 steklök röd, skalad
60 g sidfläsk, i tärningar
8 morötter, i olika färg
4 pärllök
2 dl rödvin
2 msk honung
1 dl fiskbuljong
2 dl kalvbuljong
2 lagerblad
2 kvistar timjan
1 kvist rosmarin
1 msk kallpressad rapsolja
smör, salt och peppar​

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Fleur Blanche Brut 2012

Frisk rosévin från södra Frankrike!

Nr: 82613, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2009

Årgångschampagne till ett unikt pris

Nr: 72474, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!