Efterrätt

Smördegsknyten med marinerade jordgubbar

Gör så här

  1. Koka upp tequila och vatten tillsammans med socker och lime, ta sedan av plattan. Rensa och snoppa jordgubbarna och skär ned dem i lite mindre bitar. Lägg den i den varma lagen och låt marinera under tiden resten av efterrätten förbereds.
  2. Skär eller stansa ut en bottenplatta från smördegen och skär till remsor av smördeg som du lägger i dubbla lager längs kanterna på smördegen, fäst genom att pensla med ägg. Picka det som syns av botten med gaffel och pensla kanterna med ägg. Grädda därefter i ugnen på 175 grader till dess att ’väggarna’ stigit och blivit fint gyllenbruna, tag därefter ut och låt svalna.
  3. Vispa samman florsocker, ägg och vaniljpulver i en kastrull och tillsätt därefter grädde och tequila. Värm försiktigt under omröring till dess att vaniljsåsen tjocknar, blir den för varm så kokas äggulan och såsen förstörs.
  4. Skeda ned de marinerade jordgubbarna i de små askarna tillsammans med någon sked av lagen, sikta över lite florsocker och servera med vaniljsåsen.
ingredienser

4

1 rulle smördeg
2 dl socker
½ dl Patrón Silver Tequila
1 dl vatten
1-1½ pressad lime
500 g jordgubbar
3 äggulor
¾ dl florsocker

Tequila anglaise:
2 dl grädde
1 msk Patrón Silver Tequila
½ tsk vaniljpulver

 

Dryckestips till receptet
Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Gott till ost och dessert!

Nr: 74559, Sött vin , Sött

Läs mer
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk, vegansk och hållbar!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!