Buffé

Smördegssticks med tapenade och varm ostdipp

Gör så här

Häll oliverna i en mixerbunke och kör med stavmixer drygt en minut. Lägg i kapris och häll i oljan långsamt under tiden du fortsätter mixa. När tapenaden blivit krämig är den klar. Sätt ugnen på 200 grader.

Rulla ut smördegen på en plåt med bakpappret kvar. Markera mitten med locket från träförpackningen till camemberten. Bred på tapenade över ytan utanför markeringen.

Klä av pappret på osten och lägg den i den undre delen av trälådan. Ställ på mitten av smördegen. Skär försiktigt med en vass kniv över ytan på osten. Ringla honung över smördegen och osten. Skär sedan smördegen rakt ut från formen, så det blir cirka två cm breda bitar.

Snurra varje bit två varv, utifrån och in mot osten. Vispa ihop ett ägg och pensla smördegssnurrorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Smördegen ska få fin färg och osten ska ha smält. Ta ut plåten och låt allt svalna någon minut.

ingredienser

10 personer

1 förpackning kyld smördeg
3 dl svarta urkärnade oliver
3 msk kapris
2 dl rapsolja
1 camembert i ”träförpackning”
flytande honung
1 ägg

Dryckestips till receptet
Alain Jaume Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve

AOP Côtes du Rhône

Nr: 72034, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw

Nr: 7280308, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!