Buffé

Smörgås med chèvre och polkabetor med valnötsvinägrett

Gör så här

1. Skala betorna och skiva dem tunna med mandolin eller osthyvel.

2. Finriv ytterskalet av limen och pressa juicen.

3. Blanda juicen, skalet, olivoljan och den flytande honungen.

4. Låt betorna ligga i marinaden i 15 minuter, smaka av med salt.

5. Valnötsvinägretten; Hacka nötterna lätt och blanda med övriga ingredienser. Smaka ev av med salt.

6. Servera på grillad levain med chèvre och sallad. Toppa med valnötsvinägretten. 

ingredienser

1 personer

Råmarinerade polkabetor:
200 g polkabetor
3 msk olivolja
1 lime
1 tsk honung
flingsalt

Valnötsvinägrett:
60 g valnötter
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 tsk timjanblad

Till serveringen:
chèvre, smulad
levain, skivad
machesallad

 

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!