Huvudrätt

Snabblagad chiligryta

Gör så här

1. Blanda kött, soja, chilipulver och sambal oelek i en skål.

2. Stek upp vitlök och hackad gul lök med smör. Tillsätt paprika och fräs allt tills det blir mjukt.

3. Tillsätt vatten, fond, grädde, chilisås och vetemjöl. Häll på lite kallt vatten. Låt puttra i 5 minuter.

4. Salta och peppra efter behov. 

ingredienser

4 personer

600 gr lövbiff, finstrimlad
1 msk kinesisk soja
1 tsk chilipulver
1 tsk sambal oelek
2 krossade vitlöksklyftor
1 gul lök finhackad
1 msk smör
1 röd paprika, finhackad
1 gul paprika, finhackad
3 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk vetemjöl
1 tsk salt

Dryckestips till receptet
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Loios

Nr: 2521, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Ramos Reserva

Nr: 6139, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!