Buffé

Sofias Sötpotatissallad

Gör så här

Skala sötpotatisen och skär den i kuber. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja och torkade kryddor och ställ in i ugnen på 225 grader i 20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk och fått färg. Ta ut och låt svalna.

Vispa under tiden ihop dressingen. Blanda alla ingredienser förutom oljan i en skål. Vispa sedan ner oljan långsamt med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp grönkål, toppa med sötpotatis, fetaost, valnötter och färsk koriander. Häll över dressingen.

ingredienser

3-6

Antal
3-6

3 medelstora sötpotatisar
1 msk olivolja
1–2 tsk salt
1 tsk ancho-chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk malt korianderfrö
1 tsk svartpeppar
200 g grönkål
150 g fetaost
1 dl valnötter
1 dl färsk koriander

Dressing
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad koriander
1 msk saft från lime
Cirka 1 ½  dl olivolja
Salt och svartpeppar efter smak

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!