Buffé

Somrig sallad Niçoise med grillad tonfisk, knaprigt bacon och parmesan

Gör så här

1. Pensla tonfisken med olja och grilla på hög värme i ca 1 min på varje sida. Salta och peppra. Kärnan skall vara lite rå.

2. Koka äggen i 6 min, skölj direkt i kallt vatten.

3. Stek baconet till knaprig konsistens i het panna utan fett. Låt rinna av på papper.

4. Koka upp saltat vatten och lägg i bönorna i ca 2 min. Ta upp och skölj dem i iskallt vatten.

5. Dela ägg, potatis och tomater på mitten. Fördela salladsbladen över ett stort fat eller direkt i djupa tallrikar. Lägg på ingredienserna i önskad ordning, toppa med krämiga ägg, sardeller och tonfisk. Slå över vinaigrette precis före servering.

ingredienser

4 personer

400 g MSC-märkt tonfisk
8 sardeller eller anjovisfiléer
8 skivor bacon
4 kokta ägg (med krämig gula)
200 g kokt färskpotatis
2 tsk kapris
200 g blandade salladsblad
50 g färska bönor, förslagsvis vaxbönor och haricots verts
8 körsbärstomater
1 dl svarta oliver
100 g hyvlad parmesan

Vinaigrette: 
1 msk dijonsenap
1 riven vitlöksklyfta
1 msk honung
saften av 1/2 citron
1 dl olivolja extra virgin
1 msk fint skuren bladpersilja

Dryckestips till receptet
Arc-en-Ciel Rosé

I praktisk 1-litersförpackning!

Nr: 5056901, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Côtes du Rhône Blanc Grand Veneur Organic Reserve

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 7434401, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Delicious Rosé

Alkoholfritt rosévin

Nr: 1960, Alkoholfritt , Mjukt & Bärigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!