Buffé

Sotad lax med mango- och avokadosallad och fräsch ingefärsdressing

Gör så här

1. Fördela socker och salt över laxen. Hetta upp en stekpanna på hög värme och sota av laxen ca 1 minut på varje sida. Laxen ska ”sotas” av på ytan men vara rå i mitten.

2. Lägg över mangotärningarna i en skål. Skala och tärna avokadon.

3. Tvätta salladsärtorna och dela dem på mitten. Blanda mango, avokado och salladsärtor till en härlig sallad.

4. I en skål blandas matlagningsyogurt, vitlök, ingefära, honung och smakas av med lite salt. Servera sallad med den sotade laxen och klicka yogurten på laxen.

ingredienser

4 personer

600-800 g laxfilé utan skinn

1 tsk salt
1 tsk socker
500 g tärnad mango
2 avocado
300 g salladsärtor/Sugar snaps

Ingefärsyogurt
2 dl matlagningsyogurt
1 klyfta pressad vitlök
ca 1 msk riven ingefära
1 msk flytande honung salt

Dryckestips till receptet
Tommasi Perla Pinot Nero Brut

Torr spumante från Tommasi!

Nr: 73090, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Askos Verdeca

Valle d'Itria I.g.t.

Nr: 75775, Vitt vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Black Tower Organic White Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 72350, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!