Förrätt

Sötpotatisrårakor med löjrom

Gör så här

1. Skala potatisen och riv potatisen grovt på ett rivjärn.

2. Krama ur vätska ur potatisen. Blanda potatisen, ägget och salt till en jämn smet. Värm ett plättlägg och lägg i rikligt med smör.

3. Stek sötpotatisen så den blir krispig.

4. Servera med en klick creme fraiche och löjrom. Garnera med rivet citronskal.

ingredienser

1 stor sötpotatis eller 2 små
1 ägg
1 tsk salt
smör
löjrom ca 80 gr
I burk creme fraiche, 2 dl
1 citron (skal fint rivet)
dill för garnering

Tips:
Det går lika bra att använda ”vanlig” potatis istället för sötpotatis.
Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayéres Grand Rosé

91 poäng i Wine Spectator

Nr: 5095701, Champagne , Mousserande vin

Läs mer
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2009

Årgångschampagne till ett unikt pris

Nr: 72474, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!