
Förrätt
Sötpotatisrårakor med löjrom
Gör så här
1. Skala potatisen och riv potatisen grovt på ett rivjärn.
2. Krama ur vätska ur potatisen. Blanda potatisen, ägget och salt till en jämn smet. Värm ett plättlägg och lägg i rikligt med smör.
3. Stek sötpotatisen så den blir krispig.
4. Servera med en klick creme fraiche och löjrom. Garnera med rivet citronskal.
ingredienser
1 stor sötpotatis eller 2 små
1 ägg
1 tsk salt
smör
löjrom ca 80 gr
I burk creme fraiche, 2 dl
1 citron (skal fint rivet)
dill för garnering
Det går lika bra att använda ”vanlig” potatis istället för sötpotatis.
Dryckestips till receptet

Beaumont des Crayéres Grand Rosé
91 poäng i Wine Spectator
Nr: 5095701, Champagne , Mousserande vin

Gancia Prosecco 375ml
Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!
Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2012
Årgångschampagne till ett unikt pris
Nr: 72474, Champagne , Friskt & Fruktigt