
Buffé
Sötpotatissallad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225° C. 2. Lägg sötpotatisklyftorna på en bakpappersklädd plåt och häll över oljan och blanda runt. Rosta potatisen i ugnen i ca 20–25 minuter tills de får lite färg. Strö på flingsalt och peppar. 3. Vispa under tiden ihop ingredienserna till dressingen. 4. Häll av bönorna och skölj dem genom en sil. 5. När potatisen är färdig så tippar du över den i en stor skål och tillsätter, bönor, spenat, rödlök och fetost. 6. Häll över dressingen och vänd runt försiktigt. Lägg upp på ett vackert fat och garnera med korianderblad.ingredienser
4
4 medelstora sötpotatisar, tvättade och klyftade
2 msk olivolja
400 g svarta bönor
70 g babyspenat
½ rödlök, strimlad
100 g fetaost, smulad
1 kruka koriander, bladen
flingsalt och nymald svartpeppar
Dressing:
1 ekologisk lime, pressad samt rivet skal
1 chilifrukt, delad, urkärnad och hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
1 tsk flytande honung
1 dl olivolja
1 krm salt