Buffé

Sötpotatissallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225° C. 2. Lägg sötpotatisklyftorna på en bakpappersklädd plåt och häll över oljan och blanda runt. Rosta potatisen i ugnen i ca 20–25 minuter tills de får lite färg. Strö på flingsalt och peppar. 3. Vispa under tiden ihop ingredienserna till dressingen. 4. Häll av bönorna och skölj dem genom en sil. 5. När potatisen är färdig så tippar du över den i en stor skål och tillsätter, bönor, spenat, rödlök och fetost. 6. Häll över dressingen och vänd runt försiktigt. Lägg upp på ett vackert fat och garnera med korianderblad.
ingredienser

4

4 medelstora sötpotatisar, tvättade och klyftade
2 msk olivolja
400 g svarta bönor
70 g babyspenat
½ rödlök, strimlad
100 g fetaost, smulad
1 kruka koriander, bladen
flingsalt och nymald svartpeppar

Dressing:
1 ekologisk lime, pressad samt rivet skal
1 chilifrukt, delad, urkärnad och hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
1 tsk flytande honung
1 dl olivolja
1 krm salt

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 75793, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!