Huvudrätt

Spaghetti med svamp, blomkål samt smörstekt salvia och parmesan

Gör så här

1. Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Plocka små fina buketter av blomkålen och riv osten.

2. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek salviabladen i smör ca 3–4 minuter tills de är frasiga.

3. Koka upp rejält med saltat vatten. Koka pastan al dente ca 2 minuter och häll av den direkt.

4. Stek svampen i olja tills den blivit lätt brynt. Tillsätt blomkålen och stek i ca 2 minuter. Vänd ner spaghettin och smaka av med salt.

5. Riv över osten och lägg på de smörstekta salviabladen.

ingredienser

4

300 g färsk spaghetti
300 g valfri svamp
200 g blomkål (utan blad och stam)
12 salviablad
60 g parmesanost
olivolja, salt och smör

Dryckestips till receptet
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!