Huvudrätt

Spenat och bönsallad med fetaostkräm

Gör så här

1. Koka matveten enligt anvisning på paketet.

2. Koka rödbetorna och skala och dela dem.

3. Grilla och skala paprikorna. Dela dem på längden.

4. Stek bondbönor och vaxbönor tillsammans med olivolja och hackad vitlök.

5. Fördela matvete, spenat och tomater på ett fat. Lägg över rödbetor, paprika och böner. Rör lite försiktigt.

6. Kör creme fraiche, basilika och fetaost i en mixer eller matberedare. Servera till salladen.

ingredienser

4 personer

2 dl matvete
200 g rödbetor
2 spetspaprikor (burk el färska)
4 dl frusna bondbönor
200 g vaxbönor i blandade färger
olivolja
hackad vitlök
100 g blandade tomater delade
på hälften i olika färger
150 g spenat

Fetaostkräm:
100 g feta
2 dl lätt creme fraiche
1 dl basilika

Dryckestips till receptet
La Genereuse Francine

Frisk rosévin från södra Frankrike!

Nr: 239408, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Ramos Reserva

Nr: 6139, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
João Portugal Ramos Alvarinho

Nr: 79909, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!