Tillbehör

Spenatsallad med yoghurt

Gör så här

  1. Rensa spenaten från grova stjälkar, skölj och låt rinna av i durkslag. Klappa den torr i en handduk och skär den i bitar.
  2. Värm lite olja i en stekpanna och fräs hastigt spenaten med 1-2 hackade vitlöksklyftor; bara 1-2 minuter medan du vänder den hela tiden.
  3. Häll över spenaten i en skål, pressa över färsk vitlök och häll på den kalla yoghurten.
  4. Vänd ihop spenat, yoghurt och vitlök och krydda med salt och peppar. Smaksätter ev med lite kanel. Du kan också sikta över lite kanel vid serveringen.
  5. Servera som en frisk sallad, gärna till grillade kötträtter.
ingredienser

4

400 g färsk spenat (eller 1 paket fryst bladspenat)
Olivolja
5-6 skalade vitlöksklyftor
Salt och vitpeppar
Ev. ½ tsk malen kanel (kan uteslutas)
Ca ½ liter naturell yoghurt

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!