Tillbehör

Stekta auberginer med vitlöksyoghurt – Bajincani rash u sirmast

Gör så här

Blanda yoghurt med pressad vitlök, rör om ordentligt och smaka av med salt. Ställ kallt.

Skölj och skär auberginen i skivor.
Stek skivorna i rapsolja tills de får färg på båda sidor, salta. Lägg sedan på hushållspapper så att lite av oljan rinner av.

Lägg upp aubergine- skivorna på en tallrik. Klicka över yoghurten, toppa med nigellafrön och chiliflakes.

ingredienser

4-6

1 aubergine
2 dl rysk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk nigellafrön
Salt
Chiliflakes
Rapsolja till stekning

Dryckestips till receptet
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato Organic

Nr: 3517, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
João Portugal Ramos Alvarinho

Nr: 79909, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!