
Plockmat/mingel
Stekta oliver med citron, vitlök och örter
Gör så här
Lätt som en plätt blir oliver spännande igen. Välj örter efter smak - rosmarin, timjan eller basilika.
- Häll av oliverna i en sil.
- Hacka vitlöken.
- Tvätta och finriv skalet från citronen.
- Hetta upp oljan och stek oliverna med vitlöken i 10 min eller tills de blir lite skrynkliga.
- Rör i citronskalet samt örterna och servera till en drink eller ett glas vin.
ingredienser
1 burk kalamataoliver, ca 290 g
1 vitlöksklyfta
1 ekologisk citron
2 msk örter, valfria, hackade
olivolja till stekning
Dryckestips till receptet

Tommasi Le Volpare Soave
Torr och fruktig Soave till skaldjur
Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Black Tower Fruity White
Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.
Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt