Plockmat/mingel

Stekta oliver med citron, vitlök och örter

Gör så här

Lätt som en plätt blir oliver spännande igen. Välj örter efter smak - rosmarin, timjan eller basilika.

  1. Häll av oliverna i en sil.
  2. Hacka vitlöken.
  3. Tvätta och finriv skalet från citronen.
  4. Hetta upp oljan och stek oliverna med vitlöken i 10 min eller tills de blir lite skrynkliga.
  5. Rör i citronskalet samt örterna och servera till en drink eller ett glas vin.
ingredienser

1 burk kalamataoliver, ca 290 g
1 vitlöksklyfta
1 ekologisk citron
2 msk örter, valfria, hackade
olivolja till stekning

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!