Huvudrätt

Svamprisotto med lammfilé samt tomat och löksallad

Gör så här

Risotto:

1. Finhacka löken och fräs i smör och olja, bränn inte! Tillsätt riset och låt det svettas, ju mer det svettas desto lättare tar riset upp vätskan senare. Tillsätt vinet och låt koka i några minuter. Tillsätt sedan buljongen gradvis, ca 1-2 dl åt gången under konstant omrörning. Låt riset dra åt sig vätskan varje gång, så att det inte simmar. Gör så tills riset är mjukt.

2. Stek svampen separat och tillsätt innan servering tillsammans med parmesanosten. Smaka av och servera, konsistensen skall vara krämig men inte stabbig och inte rinnig. Riset ska ha en kärna och inte vara helt genomkokt.

Kött:

1. Putsa lammet och rulla det i alla kryddor. Stek i olja och tillaga i ugn på ca 170 grader tills köttet har en innertemperatur på 49 grader.

2. Låt vila i bakplåtspapper i ca 10-15 minuter.

Sallad:

1. Skala löken och dela på längden, skär den sedan i halvmånar.

2. Skölj tomaten och skär ner i behagliga bitar. Blanda olja, vinäger och timjan.

3. Blanda allt och smaka av med salt och peppar.

ingredienser

4 personer

Risotto:
4 dl arborioris
1 msk rapsolja
25 g smör
1 gul lök
3 dl vitt vin
7 dl kalv- eller viltbuljong (varm)
200 g svamp (t. ex. trattkantarell, portobello, ostronskivling eller champinjon)
1 dl parmesan

Kött:
500 g lammfilé
1 msk hackad timjan
1 msk hackad rosmarin
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 msk rapsolja

Sallad:
2 rödlökar
2 tomater
1 krm hackad timjan
2 msk olivolja
1 msk champagnevinäger
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Nr: 79203, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Nr: 87204, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!