Förrätt

Tapas scampi med vitlök och citron

Gör så här

1. Fräs vitlöken i smör så att den blir mjuk.

2. Tillsätt scampi, vatten och vitvinsvinäger. Låt småkoka i 2-4 minuter så att scampin blir fast i köttet.

3. Ta ur scampin ur såsen när den känns färdig och lägg åt sidan.

4. Pressa saften ur 2 citroner och häll i i såsen. Hacka persiljan och fördela hälften i såsen.

5. Häll såsen över scampin och servera med citron och resten av persiljan.

ingredienser

4

400 gr scampi (MSC märkt)
2 vitlöksklyftor (pressad)
½ dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
3 citroner
1 kruka persilja
2 msk smör

Dryckestips till receptet
Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Nr: 73943, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Chablis l'Eglantière Premier Cru Fourchaume

Nr: 73147, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!