Förrätt

Tapas scampi med vitlök och citron

Gör så här

1. Fräs vitlöken i smör så att den blir mjuk.

2. Tillsätt scampi, vatten och vitvinsvinäger. Låt småkoka i 2-4 minuter så att scampin blir fast i köttet.

3. Ta ur scampin ur såsen när den känns färdig och lägg åt sidan.

4. Pressa saften ur 2 citroner och häll i i såsen. Hacka persiljan och fördela hälften i såsen.

5. Häll såsen över scampin och servera med citron och resten av persiljan.

ingredienser

4

400 gr scampi (MSC märkt)
2 vitlöksklyftor (pressad)
½ dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
3 citroner
1 kruka persilja
2 msk smör

Dryckestips till receptet
Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Nr: 73943, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Chablis l'Eglantière Premier Cru Fourchaume

Nr: 73147, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!