
Förrätt
Tapas scampi med vitlök och citron
Gör så här
1. Fräs vitlöken i smör så att den blir mjuk.
2. Tillsätt scampi, vatten och vitvinsvinäger. Låt småkoka i 2-4 minuter så att scampin blir fast i köttet.
3. Ta ur scampin ur såsen när den känns färdig och lägg åt sidan.
4. Pressa saften ur 2 citroner och häll i i såsen. Hacka persiljan och fördela hälften i såsen.
5. Häll såsen över scampin och servera med citron och resten av persiljan.
ingredienser
4
400 gr scampi (MSC märkt)
2 vitlöksklyftor (pressad)
½ dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
3 citroner
1 kruka persilja
2 msk smör
Dryckestips till receptet

Chablis l'Eglantière
Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.
Nr: 73943, Vitt vin , Friskt & Fruktigt