Efterrätt

Tarte tatin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena och dela dem i fina klyftor.
  3. Smält smör och socker i en ugnssäker stekpanna, ca 20 cm i diameter. Låt sjuda upp och lägg i äpplen, kanel och en nypa salt. Stek i ca 5 min. Ta sedan bort stekpannan från värmen och plocka bort kanelstängerna.
  4. Vill du piffa till det lite extra så kan du lägga äpplena i ett fint mönster med hjälp av en stekpincett.
  5. Kavla ut smördegen till ca 0,5 cm i tjocklek.
  6. Täck stekpannan med smördegen och tryck till lite runt kanterna.
  7. Baka i ugnen i ca 15–20 min tills degen är frasig och har en fin gyllenbrun färg. Låt pajen svalna något. Lossa försiktigt i kanterna med en kniv, lägg en tallrik ovanpå pajen och vänd.
  8. Servera pajen med vaniljglass eller calvadosgrädde (3 dl vispad grädde med 1 tsk calvados).
ingredienser

4 portioner

4 portioner
6 äpplen, fast sort
90 g smör
125 g socker
2 kanelstänger
en nypa flingsalt
300 g smördeg

Till servering
Vaniljglass eller calvadosgrädde

Dryckestips till receptet
Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Gott till ost och dessert!

Nr: 74559, Sött vin , Sött

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!