Plockmat/mingel

Tempurafriterad sötpotatis med JALAPEÑOYOGHURT

Gör så här

Skala och strimla sötpotatisen fint, gärna med en julienneskalare.

Tillred tempuramixen enligt anvisning på förpackningen och blanda samman med sötpotatisen.

Hetta upp oljan till 160°C i en mindre kastrull. Snurra ihop några sötpotatisstrimlor runt ett pekfinger och gör små nystan. Fritera nystanen till fin färg. Ta upp, lägg dem på hushållspapper och strö över salt.

Finhacka jalapeñon. Rör ihop yoghurt, jalapeños och salt. Servera dippen till knytena.

Frasiga små knyten av sötpotatis smakar gott till en syrlig Bellini med smak av grapefrukt.

ingredienser

Ca 200 g sötpotatis
1 påse tempura frityrmix
Ca 5 dl neutral rapsolja till fritering
Salt

Jalapeñoyoghurt
2 dl grekisk yoghurt
20 g inlagda jalapeños
1 tsk flingsalt

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Gancia Prosecco Rosé

Nr: 1552201, Mousserande vin ,

Läs mer
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 50260, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!