
Plockmat/mingel
Tempurafriterad sötpotatis med JALAPEÑOYOGHURT
Gör så här
Skala och strimla sötpotatisen fint, gärna med en julienneskalare.
Tillred tempuramixen enligt anvisning på förpackningen och blanda samman med sötpotatisen.
Hetta upp oljan till 160°C i en mindre kastrull. Snurra ihop några sötpotatisstrimlor runt ett pekfinger och gör små nystan. Fritera nystanen till fin färg. Ta upp, lägg dem på hushållspapper och strö över salt.
Finhacka jalapeñon. Rör ihop yoghurt, jalapeños och salt. Servera dippen till knytena.
Frasiga små knyten av sötpotatis smakar gott till en syrlig Bellini med smak av grapefrukt.
ingredienser
Ca 200 g sötpotatis
1 påse tempura frityrmix
Ca 5 dl neutral rapsolja till fritering
Salt
Jalapeñoyoghurt
2 dl grekisk yoghurt
20 g inlagda jalapeños
1 tsk flingsalt