Huvudrätt

Timjansrostad kyckling med rotfrukter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 °C.

2. Skala rotfrukterna och skär dem på längden. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Skär löken grovt och lägg allt i en långpanna. Klicka på smör och häll på olivoljan. Rosta rotfrukterna i ugnen i ca 30 minuter.

3. Efter 15 minuter ska kycklingen läggas på. Gnid in kycklingen med salt, peppar och färsk timjan. Bryn filéerna, använd rikligt med smör, i en stekpanna så att de får en fin yta. Lägg in kycklingfiléerna 15 min i ugn ovanpå rotfrukterna som redan varit 15 minuter inne i ugnen. Lägg på lite extra olja och timjan på kycklingen.

4. Servera med granatäppelkärnor på toppen, färska eller frusna. Salta och peppra efter behov.

ingredienser

4 personer

4 kycklingfiléer
2 msk färsk timjan
400 gr morötter
400 gr palsternacka
2 röda paprikor
2 rödlök
2 msk smör
0,5 dl olivolja
Granatäpple, färskt eller djupfrysta kärnor

Dryckestips till receptet
Askos Verdeca

Valle d'Itria I.g.t.

Nr: 75775, Vitt vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 71501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!