Tillbehör

Tomatsallad med senapsvinägrett

Gör så här

  1. Blanda sherryvinäger med dijonsenapen, salt, socker och tillsätt oljan droppvis medans du vispar ihop allt till en majonnäs.
  2. Skiva silverlöken tunt på en mandolin. Låt dra i kallt vatten i ca 10 minuter.
  3. Skärupp dina tomater i grova bitar, häll av vattnet från silverlöken och toppa med tomatsalladen med löken.
  4. Häll önskad mängd av senapsvinägretten över tomatsalladen. Rör om försiktigt och smaka av med salt och peppar.
ingredienser

4

500 g tomater, gärna olika sorter och färger
0, 3 dl sherryvinäger
1 tsk salt
1 tsk socker
0,5 dl dijonsenap
0,5 dl olivolja
1 silverlökar

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!