Huvudrätt

Tommasis gnocchi i ostfondue med färsk tryffel

Gör så här

Börja med att göra gnocchi. Koka potatisen i lättsaltat vatten, var noga med att de inte blir överkokta. Kyl ner potatisen genom att skölja den i kallt vatten. Skala potatisen och mosa den. Tillsätt mjöl, ägg och parmesan samt kryddor. Knåda massan så den blir till en mjuk deg och du får en stor boll. Mjöla ett bakbord eller en träskärbräda och dela upp bollen till ett par längre rullar. Skär rullen i små bitar och forma mindre bollar.

Fortsätt sedan med ostfonduen. Hetta upp grädden, och skär osten i mindre bitar. Lägg ner osten i den varma gräd-den och rör om så det blir en slät kräm. Droppa ner tryffeloljan och smaka av med salt och nymald peppar.

Koka upp pastavatten med salt, lägg ner gnocchin. När de flyter upp till ytan är de klara. Häll av pastavattnet och låt gnocchin rinna av. Lägg dem i en skål och servera med fonduesåsen och skivad färsk tryffel.

ingredienser

För 4 personer

Gnocchi
400 gram potatis med skal
1 dl mjöl
1 ägg
3 msk finriven parmesan
lite muskot och salt efter smak

Ostfondue
150 g tallegio
1 dl vispgrädde
1 msk tryffelolja
1 färsk svart tryffel (går även att ersätta med tryffel på burk eller tryffelkräm)

Dryckestips till receptet
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Ripasso

Fyllig Ripasso till kötträtter och smakrika ostar

Nr: 87201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Arele

Appasimento när den är som bäst

Nr: 70966, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!