Huvudrätt

Tonfisk med brynt sardell- och kaprissmör och stekt aubergine med tomatvinägrett

Gör så här

1. Lägg smöret i en kastrull och låt det koka tills det börjar bli lätt brynt och doftar nötigt. Ta av det från plattan och tillsätt sardeller och kapris. Kyl ner smöret.

2. Dela tomaten, gröp ur innanmätet och tärna den. Blanda tomaten, vinägern och oljan. Smaka av med salt och rosmarin.

3. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och salta. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn auberginen i rikligt med olja tills de fått fin färg och lägg de sen på en tallrik. Ringla över tomatvinägretten.

4. Vispa det kylskåpskalla brynta smöret med elvisp tills det är luftigt.

5. Salta och peppra tonfisken och bryn den i olja ca 1 minut på varje sida tills kärntemperaturen är 35°C. Toppa den nystekta tonfisken med det vispade smöret och servera med auberginesalladen.

ingredienser

4 skivor MSC märkt tonfisk, ca 170 g
½ aubergine
olivolja, salt och svartpeppar

Brynt sardell- och kaprissmör
125 g smör
4 sardellfiléer
1 msk kapris​

Tomatvinägrett
1 tomat
2 msk balsamicovinäger
3 msk olivolja
salt och rosmarin

Dryckestips till receptet
João Portugal Ramos Alvarinho

Nr: 79909, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Pazo de San Mauro 2017

Nr: 72096, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 75793, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!