Huvudrätt

Torsk i foliepaket

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C eller förbered grillen.

2. Skala potatisen och skiva den tunt.

3. Ta fram ett stort dubbelvikt ark foliepapper. Smörj det med lite olivolja. Forma folien till en skål.

4. Starta med ett tunt lager potatis i botten. Lägg torsken ovanpå, salta och peppra. Fördela citronskivor ovanpå torsken, lägg sedan på sockerärtor, sparris, fänkål och tomater.

5. Häll på vitt vin och matlagningsgrädde. Avsluta med salt och peppar, förslut paketet väl och lägg det i en ugnssäker form. Låt stå i ugnen ca 40 minuter.

Väljer du att grilla kan tillagningstiden bli lite kortare.

ingredienser

4 personer

600 g torsk
8 potatisar
1 fänkålshuvud skuret i klyftor.
1 citron, skivad
20 körsbärstomater, delade
250 g sparris
200 g sockerärtor
salt och peppar
2 msk olivolja
0,5 dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde

Dryckestips till receptet
Askos Verdeca

Valle d'Itria I.g.t.

Nr: 75775, Vitt vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Nr: 72714, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
João Portugal Ramos Alvarinho

Nr: 79909, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!