Buffé

Tteokbokki – ruggiga riscylindrar i söt och het chilisås

Gör så här

Det här är Koreas absoluta favoritsnack, en ölmatsfavorit och en streetfoodklassiker, riktig ”tonårsmat” i dess mest positiva bemärkelse. Det är helt enkelt lätt sega riskakor med chilisås som äts med tandpetare. Du köper dem i asiatiska livsmedelsaffärer. – Jonas Cramby

Dagen innan: Lägg tteokbokki i kallt vatten över natten så de mjuknar.

Dagen D: Rör ihop ingredienserana till chilisåsen. Låt tteokbokkin rinna av på hushållspapper. Innan servering steker du dem på hög temperatur i matolja. Blanda de färdigstekta riskakorna med chilisåsen, strö över salladslöken och sesamfrön. Servera direkt.

ingredienser

1 påse tteokbokki (500 g)
2 salladslökar, finskivade
1 msk rostat sesamfrö

GOCHUJANGSÅS
1,5 dl dashi
6 msk gochujang (koreansk chilipasta)
6 msk rissirap eller honung
2 msk koreansk eller japansk soja 2 msk mirin
4 vitlöksklyftor, rivna

Dryckestips till receptet
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torrt och fruktigt vitt vin till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!