Buffé

Tteokbokki – ruggiga riscylindrar i söt och het chilisås

Gör så här

Det här är Koreas absoluta favoritsnack, en ölmatsfavorit och en streetfoodklassiker, riktig ”tonårsmat” i dess mest positiva bemärkelse. Det är helt enkelt lätt sega riskakor med chilisås som äts med tandpetare. Du köper dem i asiatiska livsmedelsaffärer. – Jonas Cramby

Dagen innan: Lägg tteokbokki i kallt vatten över natten så de mjuknar.

Dagen D: Rör ihop ingredienserana till chilisåsen. Låt tteokbokkin rinna av på hushållspapper. Innan servering steker du dem på hög temperatur i matolja. Blanda de färdigstekta riskakorna med chilisåsen, strö över salladslöken och sesamfrön. Servera direkt.

ingredienser

1 påse tteokbokki (500 g)
2 salladslökar, finskivade
1 msk rostat sesamfrö

GOCHUJANGSÅS
1,5 dl dashi
6 msk gochujang (koreansk chilipasta)
6 msk rissirap eller honung
2 msk koreansk eller japansk soja 2 msk mirin
4 vitlöksklyftor, rivna

Dryckestips till receptet
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torrt och fruktigt vitt vin till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!