Buffé
Tteokbokki – ruggiga riscylindrar i söt och het chilisås
Gör så här
Det här är Koreas absoluta favoritsnack, en ölmatsfavorit och en streetfoodklassiker, riktig ”tonårsmat” i dess mest positiva bemärkelse. Det är helt enkelt lätt sega riskakor med chilisås som äts med tandpetare. Du köper dem i asiatiska livsmedelsaffärer. – Jonas Cramby
Dagen innan: Lägg tteokbokki i kallt vatten över natten så de mjuknar.
Dagen D: Rör ihop ingredienserana till chilisåsen. Låt tteokbokkin rinna av på hushållspapper. Innan servering steker du dem på hög temperatur i matolja. Blanda de färdigstekta riskakorna med chilisåsen, strö över salladslöken och sesamfrön. Servera direkt.
ingredienser
1 påse tteokbokki (500 g)
2 salladslökar, finskivade
1 msk rostat sesamfrö
GOCHUJANGSÅS
1,5 dl dashi
6 msk gochujang (koreansk chilipasta)
6 msk rissirap eller honung
2 msk koreansk eller japansk soja 2 msk mirin
4 vitlöksklyftor, rivna