Buffé

Västerbottenpaj med löjromsyoghurt och färska kräftor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 gr. Börja med pajskalet. Blanda mjöl, salt och finfördela smöret och tillsätt vatten. Arbeta ihop till en deg. 2. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Låt den vila i kylskåp ca 15 minuter. Pensla skalet och förgrädda i 10 minuter. Fyllningen: 1. Koka ihop mjölk, grädde. Ta bort från plattan och häll på osten så den får smälta. 2. Knäck ner äggen i blandningen och salta och peppra. Häll fyllningen i pajskalet. Sänk värmen i ugnen till 150 grader och ställ in pajformen. Den ska gräddas i ca 45 minuter. Titta till den så den inte får för mycket färg. 3. Blanda matlagningsyogurt med löjrom. Servera på tallrikar med några kräftor en skiva västerbottenpaj och lägg en klick löjromsyogurt på pajen.
ingredienser

4 personer

1 paket/burk färska kräftor

Pajen

3 dl vetemjöl
150 gr smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
½ tsk salt

Fyllning

3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 gr västerbottenost
4 ägg
1 tsk socker
1 tsk salt

Löjromsyoghurt

1 dl matlagningsyogurt
1 msk löjrom

Dryckestips till receptet
Tommasi Adorato Appassionato

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!