Huvudrätt

Västerbottenpanerade abborrfiléer med sparrissallad

Gör så här

1. Torka av fisken och krydda med citronpeppar och salt.

2. Bryt av ändarna på sparrisen. Koka i 1 min i lättsaltat vatten. Låt svalna i isvatten.

3. Skär sparrisen i mindre bitar. Blanda med 1/2 dl ost, rödlök, rivet citronskal, lite citronsaft och rapsolja. Salta och peppra och blanda runt försiktigt med händerna.

4. Blanda äggen med resten av osten. Häll upp mjöl på ett fat. Vänd fisken i mjöl och sedan i ostblandningen.

5. Stek i smör tills båda sidor får fin färg. Servera nystekta abborrfiléer med sparrissallad.

ingredienser

4 personer

600 g abborrfiléer

citronpeppar

salt

2 ägg

cirka 2 dl riven västerbottensost

2 dl vetemjöl

Smör

Sallad

2 buntar grön sparris

1/2 dl riven västerbottensost

1 färsk rödlök, finskuren

1/2 citron

kallpressad rapsolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!