Buffé

Vegansk primörbakelse

Gör så här

  1. Tärna rotsellerin och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.

Pumpakräm

  1. Mixa pumpa, olja, salt och ramslök.
  2. Värm upp havremjölken och droppa i medan mixern går runt.

Till montering

  1. Skiva brödet i tre bottnar.
  2. Massera in crème fraîche i alla bottnar. Ju mer desto saftigare!
  3. Montering: Placera en botten på en bricka eller plåt som får plats i kylskåpet.
  4. Bre på hälften av rotselleriröran, lägg på en botten och resten av fyllningen. Plasta tätt och ställ i kyl över natten.
  5. Skär upp tårtan i portionsbitar och stryk på pumpakräm på varje bit.
  6. Dekorera rikligt med säsongens grönsaker och primörer.
ingredienser

10 portioner

10 bakelser
1 skivor rotselleri, bakad halvmjuk i ugn
5 färskpotatisar, kokta, kalla och mosade
2 dl havrefraîche
100 g picklad gurka, tärnad
1 rödlök, finhackad
1 citron (skal och saft)
1 kruka gräslök, hackad
2 msk sötstarkt senap, gärna Hovsenap

Pumpakräm
350 g pumpakärnor
ramslök, efter smak
3 dl rapsolja
5 dl havremjölk
salt

Till montering
Surdegsbröd, ett långt bröd (typ levain)
Havrefraîche
Säsongens grönsaker

Dryckestips till receptet
Black Tower Organic White Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 72350, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!