Plockmat/mingel

Vietnamesiska rispapperrullar med räkor och många fräscha örter

Gör så här

Börja med att göra en marinad på schalottenlök, vitlök, ingefära, chili, limesaft och fisksås. Skala och blanda i räkorna. Ställ i kylskåp.

Gör dippsåsen:

Blanda sockret med det varma vattnet till dess att det är upplöst. Blanda i resten av ingredienserna till såsen. Ställ undan.

Rullar:

1. Hacka jordnötterna och ställ undan.

2. Doppa ett rispapper i taget i varmt vatten till dess att det är mjukt och följsamt.

3. Lägg på salladsblad, böngroddar, mynta och koriander.

4. Strö över lite hackade jordnötter. Lägg i några räkor.

5. Vik ihop genom att vika insidorna och sedan rulla ihop. Servera med såsen.

ingredienser

4 personer

1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
en bit riven ingefära
2 finhackade chili
saft av två lime
1,5 msk fisksås
500 g räkor med skal
en näve jordnötter
8 rispapper
salladsblad av huvudsallad
böngroddar
en kruka mynta
en kruka koriander

Dippsås:
1/2 dl råsocker
varmt vatten
2 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade chili
saft av en lime
2 tsk risvinäger
1/2 dl fisksås

Dryckestips till receptet
Il Frappato di Santa Tresa Organic

Ekologisk Spumante från ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier! Ett kvalitetsvin gjort på inhemsk druva som odlats i öns...

Nr: 77964, Mousserande vin , Mjukt & Bärigt

Läs mer
The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Nr: 72714, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!