
Plockmat/mingel
Vietnamesiska rispapperrullar med räkor och många fräscha örter
Gör så här
Börja med att göra en marinad på schalottenlök, vitlök, ingefära, chili, limesaft och fisksås. Skala och blanda i räkorna. Ställ i kylskåp.
Gör dippsåsen:
Blanda sockret med det varma vattnet till dess att det är upplöst. Blanda i resten av ingredienserna till såsen. Ställ undan.
Rullar:
1. Hacka jordnötterna och ställ undan.
2. Doppa ett rispapper i taget i varmt vatten till dess att det är mjukt och följsamt.
3. Lägg på salladsblad, böngroddar, mynta och koriander.
4. Strö över lite hackade jordnötter. Lägg i några räkor.
5. Vik ihop genom att vika insidorna och sedan rulla ihop. Servera med såsen.
ingredienser
4 personer
1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
en bit riven ingefära
2 finhackade chili
saft av två lime
1,5 msk fisksås
500 g räkor med skal
en näve jordnötter
8 rispapper
salladsblad av huvudsallad
böngroddar
en kruka mynta
en kruka koriander
Dippsås:
1/2 dl råsocker
varmt vatten
2 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade chili
saft av en lime
2 tsk risvinäger
1/2 dl fisksås
Dryckestips till receptet

Il Frappato di Santa Tresa Organic
Ekologisk Spumante från ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier! Ett kvalitetsvin gjort på inhemsk druva som odlats i öns...
Nr: 77964, Mousserande vin , Mjukt & Bärigt

The White Viognier
Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar
Nr: 72714, Vitt vin , Druvigt & Blommigt