Förrätt

Vintersallad med grönsaker och mjölksyrad kål

Gör så här

Bakade rödbetor är godast i salladen. Baka betorna i folie i cirka 1,5 timme, i 180 graders värme. Har du inte tid går det att använda förkokta rödbetor i stället.

Skär potatis, morot och rödbetor i centimeterstora kuber. Blanda alla ingredienser i en skål. Salta och pepp- ra efter smak. Låt salladen stå och dra till sig minst en timme före servering.

Receptet på den färgglada vintersalladen kommer från kokboken ”Blå berg, grön mat, orange vin. Recept och berättelser från Georgien”.

ingredienser

4 portioner

4 kokta potatisar
1 kokt morot
3 bakade rödbetor
1⁄2 finhackad rödlök
2 dl surkål
1⁄2 dl spad från surkål
1⁄2 dl hackad dill
1⁄2 dl hackad persilja
1⁄2 dl olja av god kvalitet salt och svartpeppar

Dryckestips till receptet
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Nr: 87212, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Pazo de San Mauro 2022

Nr: 72096, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!