
Förrätt
Vintersallad med grönsaker och mjölksyrad kål
Gör så här
Bakade rödbetor är godast i salladen. Baka betorna i folie i cirka 1,5 timme, i 180 graders värme. Har du inte tid går det att använda förkokta rödbetor i stället.
Skär potatis, morot och rödbetor i centimeterstora kuber. Blanda alla ingredienser i en skål. Salta och pepp- ra efter smak. Låt salladen stå och dra till sig minst en timme före servering.
Receptet på den färgglada vintersalladen kommer från kokboken ”Blå berg, grön mat, orange vin. Recept och berättelser från Georgien”.
ingredienser
4 portioner
4 kokta potatisar
1 kokt morot
3 bakade rödbetor
1⁄2 finhackad rödlök
2 dl surkål
1⁄2 dl spad från surkål
1⁄2 dl hackad dill
1⁄2 dl hackad persilja
1⁄2 dl olja av god kvalitet salt och svartpeppar