
Huvudrätt
Whiskymarinerad entrecôte med fänkålssallad och granatäpple
Gör så här
1. Blanda ihop marinaden.
2. Häll den i en plastpåse och lägg ner köttet.
3. Låt marineras i minst 12 timmar.
4. Riv fänkålen tunt på mandolin, matberedare eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten i 5-10 minuter.
5. Blanda ihop citronskal, -saft, olivolja och svartpeppar.
6. Häll av vattnet från fänkålen och blanda den och persiljan. Toppa med granatäpple och parmesan. Grilla entrecôten efter smak (2-6 minuter) och servera med fänkålssalladen.
ingredienser
4 personer
4 skivor entrecote
Marinad:
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 tsk mald ingefära
1 msk tomatpure
3-4 msk whisky
Svartpeppar
Fänkålssallad:
2 st fänkål
1 citron (saft och finrivet skal)
3 msk god olivolja
svartpeppar
en näve hackad
persilja
1 dl granatäpple
50 g grovriven parmesan
Dryckestips till receptet

Marqués de Vargas Reserva
En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat
Nr: 78622, Rött vin , Fylligt & Smakrikt