Huvudrätt

Whiskymarinerad entrecôte med fänkålssallad och granatäpple

Gör så här

1. Blanda ihop marinaden.

2. Häll den i en plastpåse och lägg ner köttet.

3. Låt marineras i minst 12 timmar.

4. Riv fänkålen tunt på mandolin, matberedare eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten i 5-10 minuter.

5. Blanda ihop citronskal, -saft, olivolja och svartpeppar.

6. Häll av vattnet från fänkålen och blanda den och persiljan. Toppa med granatäpple och parmesan. Grilla entrecôten efter smak (2-6 minuter) och servera med fänkålssalladen.

ingredienser

4 personer

4 skivor entrecote

Marinad:
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 tsk mald ingefära
1 msk tomatpure
3-4 msk whisky
Svartpeppar

Fänkålssallad:
2 st fänkål
1 citron (saft och finrivet skal)
3 msk god olivolja
svartpeppar
en näve hackad
persilja
1 dl granatäpple
50 g grovriven parmesan

Dryckestips till receptet
Tommasi Poggio al Tufo Alicante

Nr: 75851, Rött vin , Stramt & Nyanserat

Läs mer
Tommasi Arele

Appasimento när den är som bäst

Nr: 70966, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

Nr: 78622, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!