Trerättersgeneratorn

Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Provensalsk köttgryta á La Grand Veneur

Pink Bubbly Popsicles med jordgubbar och timjan

Komponera din 3-rättersmiddag

Lås de maträtter du gillar genom att klicka på bilden.
När du känner dig nöjd scrollar du ner och där hittar du dina recept och vintips.

Förrätt

Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Gör så här

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

  1. Tina räkorna på lite hushållspapper om de är frysta.
  2. Skala räkorna om de har skal kvar.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  4. Pensla räkorna med lite olja.
  5. Grilla räkorna hastigt på båda sidor tills de blir rosa. Använd gärna grillkorg eller halster.
  6. Salta lätt.
  7. Lägg upp räkorna på ett stort fat och skeda över vinägretten.
ingredienser

4 portioner
400 g råa tigerräkor, miljömärkta
lite olivolja

Ört-och parmesanvinägrett
1 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
3 msk hackade örter, t ex gräslök, koriander
och persilja
1/2 dl finriven parmesan
flingsalt och nymald svartpeppar

Vintips till receptet
Frizzana

Italienska bubblor i unik flaska!

Nr: 7479901, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Organic Sparkling

Gott till ost och dessert!

Nr: 77142, Mousserande vin , Lätt & Avrundat

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Huvudrätt

Provensalsk köttgryta á La Grand Veneur

Gör så här

  1. Lägg kött, lök, morot, vitlök, timjan och lagerblad i en skål. Krydda med salt och peppar och rör om. Häll på vinet och låt marinera i 12 till 24 timmar i kylen.
  2. Lyft sedan upp köttet och låt det rinna av ordentligt.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn en köttbit i taget, lägg över köttbitarna i en stor gryta allt eftersom du steker det.
  4. Förbered såsen genom att pudra ner mjölet i den heta stekpannan, häll sedan ner tomatsåsen, därefter vinet och grönsakerna som köttet marinerats i. Vispa såsen ordentligt och låt den koka en halvtimme på medelvärme.
  5. Smaka av och tillsätt lite mer salt och peppar om det behövs. Häll sedan såsen över köttet i grytan. Låt allt småkoka i ungefär 1,5 timmar. Servera grytan med svarta oliver och stekta champinjoner.

Tips!

Förbered gärna grytan minst en dag innan den ska serveras, när du värmer upp den igen blir såsen härligt krämig och köttet ännu mörare.

ingredienser

8 portioner

2 kg nötkött, gärna högrev eller nötbog skuren i stora bitar.
1 gul lök, hackad
1 morot i skivor
2 lagerblad
2 vitlöksklyftor, hackade ett knippe färsk timjan peppar och salt
2 msk färdig tomatsås
2 msk olivolja
1 msk vetemjöl
1 flaska rött vin, gärna Côtes du Rhône Grand Veneur

Till servering: svarta urkärnade oliver och stekta champinjoner

Vintips till receptet
Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve

AOP Côtes du Rhône

Nr: 72034, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik Baby Châteauneuf-du-Pape""

Nr: 9305201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Du Clos De Sixte Lirac

Ekologiskt, fylligt och smakrikt vin från Rhônedalen

Nr: 73101, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Efterrätt

Pink Bubbly Popsicles med jordgubbar och timjan

Gör så här

  1. Koka ihop socker och vatten så att sockret löses upp. Addera några kvistar färsk timjan och ta bort kastrullen från värmen. Låt örterna dra i sockerblandningen i 20–30 minuter. Plocka bort örtkvistarna.
  2. Mixa jordgubbarna och blanda med citron, vin och sockerlag. Smaka av och addera mer vin om det behövs.
  3. Häll blandningen i glassformar. Låt stelna i frysen i 4–6 timmar. Ät glassarna som de är eller servera i glas med Black Tower Pink Bubbly.
ingredienser

250 g jordgubbar, färska eller frusna
2 msk socker
4 msk vatten
2 msk färskpressad citronsaft
250 ml Black Tower Pink Bubbly
färsk timjan

Vintips till receptet
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!