Trerättersgeneratorn

Melon och parmaskinka

Salsiccia med mustig tomatsås

Minichokladtartelette med vit chokladmousse och hallon

Komponera din 3-rättersmiddag

Lås de maträtter du gillar genom att klicka på bilden.
När du känner dig nöjd scrollar du ner och där hittar du dina recept och vintips.

Förrätt

Melon och parmaskinka

Gör så här

1. Dela på melonerna och ta bort ev. kärnor.

2. Använd en matsked och skär ut skedstora bitar melon.

3. Blanda de olika melonerna och färgerna.

4. Kläm ut saften från melonerna och häll på melonbitarna.

5. Lägg på parmaskivorna och toppa med basilika. Servera med lite olivolja och vit balsamvinäger.

ingredienser

4

3 meloner Honung, Galia, Cantaloupemelon
2 paket parmaskinka
olivolja
vit balsamvinäger
basilika

Dryckestips till receptet
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien!

Nr: 79043, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Huvudrätt

Salsiccia med mustig tomatsås

Gör så här

1. Gör små snitt i korven innan du steker eller grillar den, så spricker den inte så lätt.

2. Fräs chili, lök och vitlök i olivoljan så att de blir mjuka i stekpannan. Häll över de finkrossade tomaterna, rödvinet och lägg i lagerbladet. Låt såsen puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg i korven i pannan och ös lite sås över. Servera med en sallad eller ugnsbakad klyftpotatis

ingredienser

4 personer

600 gr färsk salsiccia

Tomatsås
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4-500 gr krossade tomater
1 dl rött vin
lagerblad
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 71501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Efterrätt

Minichokladtartelette med vit chokladmousse och hallon

Gör så här

  1. Kör digestivekexen till smulor i en matberedare. Häll i smör och kakao och kör några sekunder till.
  2. Tryck ut degen i små tarteletteformar, gärna med löstagbar botten. Ställ i kylen i ca 30 min.
  3. Tryck försiktigt ut bottnarna ur formarna.
  4. Hacka chokladen.
  5. Koka upp grädden, rör ner limerivet och häll grädden över chokladen. Rör tills chokladen har smält.
  6. Låt chokladgrädden svalna i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten.
  7. Vispa chokladgrädden fluffigt till mousse.
  8. Spritsa eller skeda ner moussen i tarteletterna och toppa med ett hallon.
  9. Ställ i kylen i 1 timme eller över natten så att moussen stelnar.
ingredienser

8–16 Tartletter
250 g digestivekex
125 g smör, smält
3 msk kakao

Mousse
1,5 dl grädde, 40 %
100 g vit choklad
1/2 lime, skalet fint rivet

Dryckestips till receptet
Barceló Imperial Onyx

Nr: 82268, Sprit ,

Läs mer
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Rött, sött och gott till ost samt dessert!

Nr: 74558, Sött vin , Sött

Läs mer
Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Gott till ost och dessert!

Nr: 74559, Sött vin , Sött

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!