Trerättersgeneratorn

Caldo verde med chorizofras

Biffsallad med örtmarinerade bönor

Hallonsorbet med bubblor

Komponera din 3-rättersmiddag

Lås de maträtter du gillar genom att klicka på bilden.
När du känner dig nöjd scrollar du ner och där hittar du dina recept och vintips.

Förrätt

Caldo verde med chorizofras

Gör så här

1. Skala och tärna potatisen, hacka löken och vitlöken. Hacka grönkålen grovt.

2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlök och lök. Tillsätt potatisen och bryn i några minuter. Häll på vatten och buljongtärningarna och koka i ca 10 minuter eller tills potatisen mjuknat.

3. Dra av skinnet av korvarna och skär dem i små bitar. Stek korven i en stekpanna tills den blivit frasig, och häll stekspadet i soppan.

4. Tillsätt grönkålen i soppan och låt puttra i ytterligare fem minuter. Häll upp soppan i skålar och strö över chorizofraset och den hackade vårlöken.

ingredienser

4

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar, medelstora mjöliga
200 g grönkål, färsk
2 buljongtärningar (höns eller grönsak)
2 l vatten
3 msk olivolja
4 färska chorizokorvar, ca 400 g
2 vårlökar till servering

Dryckestips till receptet
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 1250706, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Huvudrätt

Biffsallad med örtmarinerade bönor

Gör så här

1. Gnid in köttet med chiliflakes, vitlök, flingsalt och svartpeppar. Låt ligga medan du förbereder resten.

2. Spola de båda bönsorterna med kallt vatten och låt rinna av. Häll upp dem i en kastrull.

3. Blanda schalottenlök, balsamvinäger, senap, salt, örter och olja. Häll dressingen över bönorna och värm försiktigt. De ska bara bli lite ljumna. Ta bort från värmen.

4. Stek eller grilla köttet hastigt på båda sidor i lite smör. Det ska fortfarande vara lite rosa inuti. Låt vila.

5. Blanda spenat, tomater och rödlök i en salladsskål eller på ett fat. Tillsätt bönorna och rör om försiktigt. Skiva köttet och fördela ovanpå.

ingredienser

4 personer

400 g ryggbiff

1 tsk chiliflakes

1 riven vitlöksklyfta

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 burk stora vita bönor, à 400 g

1 burk kidneybönor, à 400 g

1 schalottenlök, finhackad

1 msk balsamvinäger

1 tsk dijonsenap

1 msk hackad färsk dragon

2 msk hackad persilja

2 msk hackad färsk basilika

2 msk olivolja

smör

1 påse babyspenat

10 cocktailtomater, i halvor

1 rödlök, skivad

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Loios

Nr: 2521, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Efterrätt

Hallonsorbet med bubblor

Gör så här

Skeda upp cirka 2–3 kulor sorbet i varje glas och ställ fram framför varje gäst. Fyll upp med den kylda cavan.

TIPS! Använd gärna coupeglas och frys dem tills det är dags för servering. Det ser festligt ut och håller kylan!

ingredienser

4

1⁄2 l hallonsorbet
1⁄2 l kylt Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Dryckestips till receptet
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!