Trerättersgeneratorn

Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla

Paj med lax och sparris

Gino

Förrätt
Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla
Gör så här
1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.
2. Halstra pilgrimsmusslorna lätt ca 1/2 min på varje sida, låt svalna och skiva dem så tunt du kan. Fördela jämnt på fyra tallrikar. Lägg på sparrisarna.
3. Bryn smöret till en nötbrun färg, pressa i saften av citronen. Låt svalna.
4. Blanda i löjrom och finhackad rödlök. Ringla vinaigretten över carpaccion, garnera med fint skuren vårlök och luftiga små kvistar av dill.
ingredienser
4 personer
12 pilgrimsmusslor
50 g smör
1 citron
50 g löjrom
8 gröna sparrisar
1 knippe vårlök
1/2 rödlök
1 knippe dill
Dryckestips till receptet

Buffé
Paj med lax och sparris
Gör så här
Pajskal:
1. Sätt på ugnen på 200 °C. Blanda mjöl, smör och vatten till en deg.
2. Smörj en pajform, kavla ut degen och tumma ut den i formen.
3. Pricka degen med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 15 minuter.
Fyllning:
1. När pajskalet är förgräddat lägger du på rökt lax, sparris, kapris och dill som fördelas jämnt.
2. Vispa upp ägg och mjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.
3. Grädda ca 30 minuter i 175 °C.
ingredienser
4 personer
100 g rökt lax
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
200 g kokt sparris, hela eller delade
1 tsk kapris
1 tsk dill
3 ägg
4 dl mjölk
salt och peppar
Dryckestips till receptet

Efterrätt
Gino
Gör så här
1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna. Vispa grädden löst med sockret. Vänd ner yoghurten och sist chokladen. Ställ kallt.
2. Hacka nötterna. Välj ut myntablad till garnering, hacka resten grovt och blanda med nötter, limeskal och kokoschips.
3. Skala och skär all frukt utom jordgubbarna i stora bitar. Vänd frukten i grädden och trä dem på spett. Grilla spetten tills frukten mjuknat.
4. Lägg spetten på ett fat. Strö över strössel och myntablad. Servera med chokladkrämen
ingredienser
6
Gino
0,5 galiamelon
12 stora jordgubbar
2 kiwifrukter
2 fasta bananer
1 dl vispgrädde
6 st spett
Chokladkräm
75 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker
1 dl yoghurt 10 %
Strössel
70 g skalade och rostade pistagenötter
1 kruka mynta
skalet av 1 lime
3 msk rostade kokoschips
Dryckestips till receptet

Gancia Prosecco Brut
Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!
Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt