Trerättersgeneratorn

Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla

Paj med lax och sparris

Gino

Komponera din 3-rättersmiddag

Lås de maträtter du gillar genom att klicka på bilden.
När du känner dig nöjd scrollar du ner och där hittar du dina recept och vintips.

Förrätt

Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla

Gör så här

1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.

2. Halstra pilgrimsmusslorna lätt ca 1/2 min på varje sida, låt svalna och skiva dem så tunt du kan. Fördela jämnt på fyra tallrikar. Lägg på sparrisarna.

3. Bryn smöret till en nötbrun färg, pressa i saften av citronen. Låt svalna.

4. Blanda i löjrom och finhackad rödlök. Ringla vinaigretten över carpaccion, garnera med fint skuren vårlök och luftiga små kvistar av dill.

ingredienser

4 personer

12 pilgrimsmusslor
50 g smör
1 citron
50 g löjrom
8 gröna sparrisar
1 knippe vårlök
1/2 rödlök
1 knippe dill

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Nr: 87212, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Pazo de San Mauro 2017

Nr: 72096, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayéres Grand Rosé

91 poäng i Wine Spectator

Nr: 5095701, Champagne , Mousserande vin

Läs mer
Buffé

Paj med lax och sparris

Gör så här

Pajskal:

1. Sätt på ugnen på 200 °C. Blanda mjöl, smör och vatten till en deg.

2. Smörj en pajform, kavla ut degen och tumma ut den i formen.

3. Pricka degen med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 15 minuter.

Fyllning:

1. När pajskalet är förgräddat lägger du på rökt lax, sparris, kapris och dill som fördelas jämnt.

2. Vispa upp ägg och mjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.

3. Grädda ca 30 minuter i 175 °C.

ingredienser

4 personer

100 g rökt lax
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
200 g kokt sparris, hela eller delade
1 tsk kapris
1 tsk dill
3 ägg
4 dl mjölk
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Efterrätt

Gino

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna. Vispa grädden löst med sockret. Vänd ner yoghurten och sist chokladen. Ställ kallt.

2. Hacka nötterna. Välj ut myntablad till garnering, hacka resten grovt och blanda med nötter, limeskal och kokoschips.

3. Skala och skär all frukt utom jordgubbarna i stora bitar. Vänd frukten i grädden och trä dem på spett. Grilla spetten tills frukten mjuknat.

4. Lägg spetten på ett fat. Strö över strössel och myntablad. Servera med chokladkrämen

ingredienser

6

Gino
0,5 galiamelon
12 stora jordgubbar
2 kiwifrukter
2 fasta bananer
1 dl vispgrädde
6 st spett

Chokladkräm
75 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker
1 dl yoghurt 10 %

Strössel
70 g skalade och rostade pistagenötter
1 kruka mynta
skalet av 1 lime
3 msk rostade kokoschips

Dryckestips till receptet
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!