Trerättersgeneratorn

Ugnsbakat kålhuvud med örtsmörsquenelle

Galette med ost och druvor

Hallonsorbet med bubblor

Komponera din 3-rättersmiddag

Lås de maträtter du gillar genom att klicka på bilden.
När du känner dig nöjd scrollar du ner och där hittar du dina recept och vintips.

Förrätt

Ugnsbakat kålhuvud med örtsmörsquenelle

Gör så här

Ugnsbakat kålhuvud

  1. Gnid in kålhuvudet i smör, vitlök och kryddor.
  2. Linda in kålen i aluminiumfolie och baka på 115° i drygt 3,5 timmar.
  3. Dela kålen i klyftor, häll över dressing och strö över svamp och nötter.
  4. Blöt en matsked med vatten och gör ett snyggt ägg av det brynta örtsmöret.

Örtsmörsquenelle

  1. Hacka vitlök och örter, t ex persilja, dill och timjan.
  2. Bryn hälften av smöret tills det är gyllenbrunt och nötdoftande.
  3. Häll smöret över örterna. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  4. Mixa det brynta örtsmöret fluffigt med resten av smöret. Ställ svalt tills det är dags för servering.

​Smörstekt svamp

  1. Lägg valfri svamp, vitlök och rosmarin i en varm, torr stekpanna. När svampens vätska torkat in lägger du i en smörklick.
  2. Låt svampen suga upp smöret, krydda och ställ åt sidan.

Pimpad dijonnaise

  1. Lägg alla ingredienser i en hög kanna och mixa till en slät dressing, smaka av med en liten nypa socker, salt och peppar.
ingredienser

Ugnsbakat kålhuvud
1 stort kålhuvud
timjan
25 g smör
vitlök
salt och peppar

Örtsmörsquenelle
3 dl gröna örter, finhackade
200 g smör, rumstempererat
2 vitlöksklyftor, finhackade
salt och peppar

Smörstekt svamp
200 g svamp, valfri sort
1 vitlöksklyfta
en kvist rosmarin
smör
salt och peppar

Pimpad dijonnaise
1 ägg
2 msk dijonsenap
1–2 msk vitvinsvinäger
2 dl neutral olja
0,25 dl fint riven parmesanost
citronsaft
salt och peppar
hasselnötter, rostade och hackade

Dryckestips till receptet
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Askos Verdeca

Nr: 9293001, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Huvudrätt

Galette med ost och druvor

Gör så här

Halvera vindruvorna och marinera dem i champagne över natten.

Blanda smeten och låt den vila ett par timmar.

Grädda galetten i en het stekpanna som du penslat med lite smör, tills den fått fin färg.

Dela upp fyllningen i fyra högar. Strö över den rivna emmentalern över din första galette och toppa med chèvren. När osten börjat smälta, lägg på vindruvor.

Vik in kanterna på galetten (se bilden) och lyft över den på en tallrik.

Lägg på lite ruccola, rostade hasselnötter och avsluta med att ringla över balsamicocrème. Gör sedan likadant med resterande crêpes.

ingredienser

4

GALETTESMET:
4 dl bovetemjöl 2 ägg
3 dl vatten
2 tsk honung
1 1⁄2 tsk salt

FYLLNING:
200 g riven emmentalerost 300 g chèvre (i bitar)
120 g gröna vindruvor marinerade i Beaumont des Crayères Grande Reserve
ruccola
100 g rostade hasselnötter vit balsamicocrème

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Efterrätt

Hallonsorbet med bubblor

Gör så här

Skeda upp cirka 2–3 kulor sorbet i varje glas och ställ fram framför varje gäst. Fyll upp med den kylda cavan.

TIPS! Använd gärna coupeglas och frys dem tills det är dags för servering. Det ser festligt ut och håller kylan!

ingredienser

4

1⁄2 l hallonsorbet
1⁄2 l kylt Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Dryckestips till receptet
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!