Trerättersgeneratorn

Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Grillad lammentrecôte med lättstuvad spetskål

Gin & Tonic-sorbet med smak av fläder

Komponera din 3-rättersmiddag

Lås de maträtter du gillar genom att klicka på bilden.
När du känner dig nöjd scrollar du ner och där hittar du dina recept och vintips.

Förrätt

Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Gör så här

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

  1. Tina räkorna på lite hushållspapper om de är frysta.
  2. Skala räkorna om de har skal kvar.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  4. Pensla räkorna med lite olja.
  5. Grilla räkorna hastigt på båda sidor tills de blir rosa. Använd gärna grillkorg eller halster.
  6. Salta lätt.
  7. Lägg upp räkorna på ett stort fat och skeda över vinägretten.
ingredienser

4 portioner

4 portioner
400 g råa tigerräkor, miljömärkta
lite olivolja

Ört-och parmesanvinägrett
1 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
3 msk hackade örter, t ex gräslök, koriander
och persilja
1/2 dl finriven parmesan
flingsalt och nymald svartpeppar

Dryckestips till receptet
Frizzana

Italienska bubblor i unik flaska!

Nr: 7479901, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Organic Sparkling

Gott till ost och dessert!

Nr: 77142, Mousserande vin , Lätt & Avrundat

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Huvudrätt

Grillad lammentrecôte med lättstuvad spetskål

Gör så här

Lättstuvad spetskål:

1. Skär kålen i grova bitar, koka den i några minuter med salt.

2. Häll av vattnet och låt kålen rinna av i ett durkslag.

3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och blanda till en smet.

4. Häll på mjölken och grädden. Låt detta småputtra i ca 10 min tills stuvningen har tjocknat.

5. Tillsätt yoghurt, salt och peppar. Lägg sist i spetskål och dill.

Lammentrecôte:

1. Grilla på medelhög värme i ca 3 minuter per sida.

2. Krydda med salt och peppar.

ingredienser

4 personer

600-700 g lammentrecôte
750 g kål, gärna spetskål
50 g smör
1 dl mjöl
3 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1,5 tsk salt
0,5 dl finhackad dill
lite olivolja

Dryckestips till receptet
Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner.

Nr: 70683, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Grand Veneur Les Champauvins

Ekologiskt och smakrik Baby Châteauneuf-du-Pape""

Nr: 9368201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Le Prunée Merlot

Vin från hjärtat av Valpolicella Classico-regionen

Nr: 7985801, Rött vin , Stramt & Nyanserat

Läs mer
Efterrätt

Gin & Tonic-sorbet med smak av fläder

Gör så här

Koka upp socker och vatten till en sockerlag. Låt kallna.

Riv skalet på båda citrusfrukterna med ett zestjärn. Se upp så du inte får med något av det vita av skalet.

Pressa ur 5 msk citronsaft och 2 msk limesaft ur citrusfrukterna. Blanda sockerlag, saft och zest av citrusfrukterna med gin samt tonicen. Häll vätskan i en frysbar bunke och frys tills den fått en fast konsistens, drygt 6–8 timmar.

Vispa äggvitan till ett hårt skum. Häll sorbetbladningen i en större bunke och mixa upp den med en stavmixer. Mixa snabbt ner äggvitan.

Frys in sorbeten igen tills den är fast, drygt 6 timmar. Skopa upp i kulor. Servera gärna i urgröpta, frysta citronhalvor.

ingredienser

4-6

3 dl strösocker
3 dl vatten
1 lime
1 citron
1 dl Kyrö Gin
3 dl Tonic Water med flädersmak
1 äggvita

Dryckestips till receptet
Kyrö Gin

Vinnare av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015!

Nr: 8775602, Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!