Trerättersgeneratorn

Caldo verde med chorizofras

Pasta Vongole med fräscha primörer

Bakad pumpa med nötter och torkad frukt

Komponera din 3-rättersmiddag

Lås de maträtter du gillar genom att klicka på bilden.
När du känner dig nöjd scrollar du ner och där hittar du dina recept och vintips.

Förrätt

Caldo verde med chorizofras

Gör så här

1. Skala och tärna potatisen, hacka löken och vitlöken. Hacka grönkålen grovt.

2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlök och lök. Tillsätt potatisen och bryn i några minuter. Häll på vatten och buljongtärningarna och koka i ca 10 minuter eller tills potatisen mjuknat.

3. Dra av skinnet av korvarna och skär dem i små bitar. Stek korven i en stekpanna tills den blivit frasig, och häll stekspadet i soppan.

4. Tillsätt grönkålen i soppan och låt puttra i ytterligare fem minuter. Häll upp soppan i skålar och strö över chorizofraset och den hackade vårlöken.

ingredienser

4

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar, medelstora mjöliga
200 g grönkål, färsk
2 buljongtärningar (höns eller grönsak)
2 l vatten
3 msk olivolja
4 färska chorizokorvar, ca 400 g
2 vårlökar till servering

Dryckestips till receptet
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 1250706, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Huvudrätt

Pasta Vongole med fräscha primörer

Gör så här

Blanda 1 liter kallt vatten med 1⁄2 dl salt. Låt musslorna ligga i vattnet i en timme. Skölj musslorna noga och släng dem som är öppna eller trasiga.

Dela sparris och strimla sockerärtor. Skiva fänkålen tunt och lägg i isvatten så att den krispar till sig.

Koka upp pastavatten och salta rikligt. Lägg i pastan.

Stek lök, vitlök och timjan i en klick smör på låg värme. Tillsätt musslor och vin.

Lägg på lock och låt koka ihop i någon minut tills musslorna har öppnat sig.

Plocka bort musslorna och lägg åt sidan. Rensa bort eventuella stängda musslor. Tillsätt grädde i grytan och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt resten av smöret och mixa till en skummig sås. Låt sparris och sockerärtor koka med i en minut.

Sila pastan när den är al dente. Blanda pastan med såsen och lägg tillbaka musslorna. Rör om.

Lägg pastan i fyra tallrikar. Toppa med fänkål och strö över krasse.

ingredienser

4 portioner

1 kg vongole
1 knippe sparris
75 g sockerärtor
1 fänkål
1 klyfta vitlök, riven
1 schalottenlök, finhackad
några kvistar färsk timjan, repade och finhackade
25 g smör
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
krasse, till servering
linguine, till servering

Dryckestips till receptet
MYTH White Blend

Greppa årets mest unika vinflaska! Nu även som vitt vin.

Nr: 50876, Vitt vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Ett friskt och fruktigt rosé

Nr: 7243301, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Efterrätt

Bakad pumpa med nötter och torkad frukt

Gör så här

Skär av toppen på pumpan och gröp ur kärnorna.

Rosta valnötterna i en stekpanna.

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda valnötter med katrinplommon, russin, aprikoser, socker, salt, stjärnanis, kanel, frön från vaniljstången och honung.

Fyll pumpan med fyllningen, lägg smöret ovanpå och täck pumpan med locket.

Baka i ugnen 1–2 timmar, beroende på pumpans storlek. Det gör inget om pumpan bränns lite i skalet, det viktigaste är att den är mjuk inuti.

Servera med vanilj- eller chokladglass, eller vispad grädde.

ingredienser

4 portioner

1 butternutpumpa
2 msk socker
1⁄2 tsk salt
3 dl valnötter
1 dl torkade katrinplommon
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
2 dl honung
2 msk smör
3 stjärnanisar
1 msk kanel
1 vaniljstång
30 g smör

Dryckestips till receptet
Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Gott till ost och dessert!

Nr: 74559, Sött vin , Sött

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!