Trerättersgeneratorn

rarakor

Rårakor med citronkräm och löjrom

Entrêcote med citrusglaze och primörer

Pink Bubbly Popsicles med jordgubbar och timjan

Komponera din 3-rättersmiddag

Lås de maträtter du gillar genom att klicka på bilden.
När du känner dig nöjd scrollar du ner och där hittar du dina recept och vintips.

  • rarakor
rarakor
Förrätt

Rårakor med citronkräm och löjrom

Gör så här

  1. Blanda riven potatis med ägg och salt.
  2. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna.
  3. Lägg i ca 4 msk potatisblandning per råraka i stekpannan. Tryck ut så att de blir tunna och frasiga i kanterna.
    Stek ljust bruna ca 3 min på var sida på medelvärme.
  4. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt.
  5. Servera rårakorna med citronkräm, löjrom och lite peppar. Dekorera med salladslök och gärna något fint grönt.
ingredienser

4 portioner/8 stycken

6 potatisar, fasta, skalade och grovrivna
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning

Citronkräm
1,5 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 krm salt

Till servering
80 g löjrom
2 salladslökar, finstrimlade
svartpeppar

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2009

Årgångschampagne till ett unikt pris

Nr: 72474, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
mzcava
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Huvudrätt

Entrêcote med citrusglaze och primörer

Gör så här

1. Finriv hälften av det yttersta skalet från apelsinen, citronen och limen. Pressa alla citrusfrukter och häll upp juicen i en kastrull tillsammans med muscovadosocker, chipotle och stjärnanis. Koka ca 5 minuter tills ca 2 dl återstår.
Sila glazen, blanda ner citrusskalet och smaka av med salt. Låt svalna.

2. Ansa sparrisen och salladslökarna. Vänd potatis, salladslök och sparris i lite olivolja och salt.

3. Värm grillen till högsta temperatur.

4. Pensla entrecoten med olivolja. Salta och peppra. Grilla entrecoten på direkt värme ett par minuter på varje sida tills innertemperaturen är ca 50°C. Låt köttet vila i 5 minuter och pensla därefter med glazen.

5. Grilla grönsakerna på direkt värme ca 5 minuter till en fin grillad yta.

6. Servera de nygrillade grönsakerna på ett fat tillsammans med den grillade entrecoten.

ingredienser

4 personer

4 skivor entrêcote, ca 1 kg
250 g grön färsk sparris
350 g kokta färskpotatisar
8 salladslökar
olivolja
salt och svartpeppar

Kryddig citrusglaze:
1 apelsin
1 citron
1 lime
150 g muscovadosocker
1 msk finhackad chipotle
½ stjärnanis
salt

Tips:
Citrusglaze fungerar lika bra till kyckling.
Dryckestips till receptet
Conde de San Cristobal

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 79578, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Efterrätt

Pink Bubbly Popsicles med jordgubbar och timjan

Gör så här

  1. Koka ihop socker och vatten så att sockret löses upp. Addera några kvistar färsk timjan och ta bort kastrullen från värmen. Låt örterna dra i sockerblandningen i 20–30 minuter. Plocka bort örtkvistarna.
  2. Mixa jordgubbarna och blanda med citron, vin och sockerlag. Smaka av och addera mer vin om det behövs.
  3. Häll blandningen i glassformar. Låt stelna i frysen i 4–6 timmar. Ät glassarna som de är eller servera i glas med Black Tower Pink Bubbly.
ingredienser

6-10

250 g jordgubbar, färska eller frusna
2 msk socker
4 msk vatten
2 msk färskpressad citronsaft
250 ml Black Tower Pink Bubbly
färsk timjan

Dryckestips till receptet
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!