
Bra vin till rödvinssås
Rödvinssås är oftast en blandning av rött vin, vitlök och olika örter. Det är en populär sås som används i många olika typer av rätter.
Rödvinssåser är populära för sina komplexa smakprofiler. De kan göras med alla typer av rött vin och det kan användas som en ingrediens i andra rätter som sallader, stekar och braises. Rödvinssåser är perfekta för de som vill lägga till ett rikt djup till sina måltider samtidigt som de kan njuta av fördelarna med röda viners antioxidanter.
Hur man gör en läcker rödvinssås med rätt ingredienser
En god rödvinssås är ett måste om du vill imponera på dina middagsgäster. Denna sås kan serveras till både pasta, grönsaker och kött. Den är väldigt enkel att göra och kan göras på mindre än 30 minuter.
De viktigaste ingredienserna för denna sås är som nämnt rött vin, vitlök, lök och köttbuljong. Andra ingredienser är tomater, persilja, timjan, oregano och lagerblad. När dessa ingredienser har blandats ihop måste de sjuda i cirka 20 minuter innan du kan servera såsen över din valfria pasta eller köttbit.
Det finns många bra recept för att göra rödvinssås, men här nedan delar vi ett recept som ger ett väldigt gott resultat!
Ett recept på rödvinssås
Rödvinssås är en populär sås som serveras runt om i hela världen, och det finns flera anledningar till det. En av anledningarna är att rödvinssås är en väldigt mångsidig sås som kan användas på många olika sätt. Den kan användas både som sås vid sidan av rätter eller för att marinera och smaksätta olika typer av mat innan tillagning. Man kan testa många olika typer av röda viner för detta, men ett vin som passar väldigt bra är Bourgogne!
Det första steget för att göra rödvinssås är att blanda röda vinet och någon typ av vätska som vatten, fond eller grönsaksbuljong i en kastrull på spishällen. Nästa steg är att lägga till örter och kryddor som du tycker om, förslagsvis timjan och oregano, tillsammans med lite tärnad lök och vitlöksklyftor. Du måste sedan koka denna blandning tills den börjar minska till en tjock pastaliknande konsistens innan du lägger till några andra ingredienser som tomater och svampar vid denna tidpunkt. Om du gillar såsen lite mer rinnig kan du ta av den från värmen tidigare – du bestämmer! Låt de matiga ingredienserna mjukna till sig i såsen och ta sedan av den från värmen, och efter det är din utsökta rödvinssås redo att serveras.
Hur man gör rödvinssås i en tryckkokare
Det finns många olika sätt att tillaga rödvinssås på, och här får du en beskrivning på hur du gör rödvinssås i en tryckkokare eller en smart elektrisk tryckkokare.
Först måste du värma upp tryckkokaren. När den når hög värme, tillsätt olja och smör i den. Tillsätt sedan löken och vitlöken och koka i 3 minuter tills de doftar. Tillsätt sedan rödvinet och låt det koka upp på hög värme innan du sänker temperaturen till låg-medium. Låt det puttra i 10 minuter innan du tillsätter tomater, kycklingfond, timjanblad, bladpersilja och lagerblad. Koka i 5 minuter till innan du tillsätter salt och peppar enligt dina smaklökar, sedan är den redo att serveras.