Mousserande vin

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

5531501

”Cava Mia” – en bubblande dunderhit signerad Måns Zelmerlöw!

Kort fakta
 • Druvor: 50% pinot noir, 25% trepat, 25% xarel-lo
 • Ursprung: D.O Cava, Spanien
 • Producent: Barcelona Brands S.L.
 • Årgång: NV
 • Alkoholhalt: 11,5%
 • Restsocker 1 g/l00 ml
 • Syra: 3,7 g/l
 • Fruktsyra:
 • Sötma:
 • Fyllighet:
 • Fågel
 • Fisk
 • Mingel
 • Skaldjur
Mer fakta

Klar ljusrosa färg. En elegant, torr och aptitretande rosécava som präglas av röda sommarbär, pigg syra och en krämig finbubblig mousse. Nyanserad, ren, frisk och bärig doft på näsan, med inslag av röda bär såsom smultron, hallon, och jordgubbar. I doften finns även inslag av rabarber, blodapelsin, citrus, kex och mineral. Mycket frisk, torr, aptitretande smak med fin balans. Nyanserad bärig smak av smultron, hallon och jordgubbar. I smaken finns även inslag av rabarber, blodapelsin, mineral och kex. Cavan har en krämig finbubblig mousse.

Beställ på Systembolaget.se

Slutför din beställningen på Systembolaget.se

Det skall nu ha öppnats ett nytt fönster med produktsidan hos Systembolaget. Där kan du välja det antal du vill beställa samt vilken butik du vill ha din leverans tills. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget. Om det av någon anledning inte gick att öppna fönstret, eller då har råkat stänga det, kan du klicka på länken här:  Till produktsidan hos Systembolaget

Om Producenten
Barcelona Brands S.L. bildades med ambitionen att utmana dryckesindustrin med innovativa premiumkoncept och högkvalitativa viner. Barcelona Brands S.L. är ett relativt ungt företag som inspireras av att skapa, utveckla och distribuera unika produkter i en kategori som, enligt dem själva, tycks att stannat upp i tiden. Hola Cava! är ett av dessa koncept som har satt Barcelona Brands på kartan. Hola Cava! drivs av två belgiska entreprenörer som flyttade till Barcelona för mer än ett decennium sedan med en dröm att odla, skörda och tappa världens bästa ekologiska cava!

Tillsammans med vinmakare Joan Soler, som är känd i regionen, valde de  specifika vingårdar och jordbrukare på långvariga kontrakt för att kunna säkerställa en hög kvalité och goda samarbeten. De flesta av druvorna plockas för hand mitt på dagen för att säkerställa optimal kvalitet och förhindra naturlig oxidation innan de pressas. Sedan 2016 använder vi inga kemikalier i våra vingårdar och minskar användningen av sulfiter till ett absolut minimum. Bra för naturen och bra för mänskligheten! Alla mousserande viner från Hola Cava! är därför ekologiska och veganska.

Barcelona Brands S.L. exporterar cirka 85% av produktionen till cirka 25 marknader i världen.

Recension

“4/5 poäng!”

“Ekologisk & prisvärd Cava! Trevligt mousserande vin med rosa bubblor till kärlekens dag. En charmig och fruktig rosécava med en fin, krämig mousse och längd med ihållande bubblor. Ljusrosa i färgen med en mycket frisk smak med inslag av citrus, päron, sommarbär, mineral, blodgrape med en mild brödig ton.”

Emilia Ericsson Berg, Värnamo Nyheter, Februari 2024

Recension

“Gold”

“Gold Medal 2023! ”

Concours Mondial de Bruxelles - Sparkling Wine Session

Recension

“Testa till paella”

“Rosécava med rödbäriga toner, stråk av citrus och med en läskande fräschör. Måns Zelmerlöw har satt sitt namn på ett gäng spanska viner och denna ekologiska rosécava kom i början på året. Passar som aperitif men testa gärna också till paella. Precis som nästan all cava kommer den från Katalonien.”

Gunilla Hultgren Karell, Hemmets Veckotidning, Oktober 2022

Recension

“Fynd!”

“En ung, fräsch rosécava med fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, pomelo, smultron, röda äpplen och mineraler. En cuvée på ekologisk odlade druvor: 50% Pinot Noir, 25% Trepat och 25% Xalrello. Mycket bra!”

Per Bill, Dina Viner, Juli 2022

Recension

“Ekologisk”

“Rosécava med drag av jordgubbar, grape och en lite robust finish. Ekologisk. Gärna till lite tapas av olika slag.”

Gunilla Hultgren Karell, Expressen, Maj 2022

Recension

“Lättsam charm”

“Trevligt rosa bubbel för endast 99 kronor. I priset ingår färska hallon, jordgubbar, pigga syror och lättsam charm. Utmärkt aperitifbubbel!”

Fredrik Schelin, Aftonbladet, Maj 2022

Recension

“Perfekt i påsk”

“En torr, god dryck perfekt till påskminglet.”

Colette Van Luik, Expressen Söndag, April 2022

Recension

“Silver”

“SILVER i Vinordic Wine Challenge 2022!”

Allt om Vin

Recension

“4 plus!”

“Friska ekologiska bubblor från Spanien med hallon, jordgubbar, lingon och örter i samma sipp. Kanon för pengen till tapasrätter och tro det eller ej chokladcrepes, prova så får du se!”

Fredrik Schelin, Aftonbladet, Mars 2022

Recension

“Passar fint till mat”

“En elegant, torr cava som med smak av smultron, hallon, blodapelsin, fin mineralitet, en pigg syra och en krämig mousse. God som den är i glaset, men den fina syran och brödigheten gör att den även passar fint till mat.”

Elle Mat & Vin, Mars 2022

Recension

“8/10 poäng!”

“Det är en spännande bärkompott med stort fokus på röda bär där röda vnbär, jordgubb, rabarber är framträdande. Den har en fin struktur och endast minimal arom av gummi, som annars är rätt utmärkande för Cava. Mycket bra cava!”

Mousserande.se, Mars 2022

Recension

“Mera rosécava!”

“Måns Zelmerlöws är sprudlande pigg med röda bär, rabarber och blodapelsin. Den lilla sötman gör att du kan satsa på tapas med lite chilisting.”

Tommy Gunnarsson, Aftonbladet Söndag, Mars 2022

Recension

“Cava cava Mia”

“Från ”cara cara mia” till ”cava cava mia”? Denna rosécava är signerad artisten Måns Zelmerlöw, som senaste tiden lanserat en range av viner under egen etikett. Alla med Spanien som adress – ett land artisten gillar och njuter av. Denna cava, vars spanska producent jobbar seriöst och passionerat med sin vinframställning, uppfyller kraven för en härligt sprudlande rosécava. Doften bjuder på toner av smultron, röda äpplen, mariekex, och stiltypisk liten ton av gummi – något som kan vara en vanligt förekommande doftnot i just cava, utan att det på något sätt anses som dåligt. Snarare gör det vinet intressant, ofta lätt att identifiera som just cava och är inget som sedan förekommer i den fruktiga smaken. Balansen i vinet är god, med små kittlande bubblor, generös mousse och en finish som är lätt, frisk och mineralisk. En rosécava som sjunger till av vårkänslor. Korka upp till de salta fredagschipsen med löjromsdipp, eller varför inte lite spanska tapas med skaldjurstouch. Räkceviche, anyone?”

Elin Börjesson, Vinbörsen, Februari 2022

prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!