Buffé
Höstpizza med parmesan, kantareller & lingon
Gör så här
- Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt 2–3 msk mjöl och rör ihop till en jämn smet. Låt smeten jäsa under en bakduk i ungefär 30 min.
- Blanda alla ingredienser till en slät kräm, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Sikta det resterande mjölet på en arbetsbänk. Blanda med den jästa smeten till en smidig deg. Salta, knåda och tillsätt vattnet i omgångar. Arbeta degen i minst 10 minuter, och ännu längre om du knådar för hand.
- Dela degen i 4 lika stora delar och låt dem jäsa i 2 tim.
- Arbeta ut degbitarna till 0,5 cm tjocka pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspapper.
- Grädda bottnarna i 5–7 min i 280° och låt svalna.
- Bred på ostkrämen och grädda pizzorna i ca 10 min till.
- Rensa svampen och stek den frasig i smör, lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela svampen systerligt mellan pizzorna. Dekorera med ruccola och lingon.
ingredienser
Pizzadeg, 4 pizzor
12,5 gram färsk jäst
1,25 dl vatten
0,25 dl mjölk
ca 600 g vetemjöl
0,5 tsk salt
mjöl till utbakning
olivolja
Ostkräm
2 dl ricottaost
1 dl fint riven parmesanost
1 citron, rivet skal
olivolja
Kantareller
250 g kantareller
1 gul lök
vitlök
en klick smör
50 g ruccola
0,5 dl parmesan, grovriven
0,5 dl färska lingon
Dryckestips till receptet
Tommasi Adorato Appassionato
Torrt och fruktigt vitt vin till skaldjur
Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt
Tommasi Graticcio Appassionato
Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.
Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt
Tommasi Valpolicella Bib 3 L
Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat
Nr: 74509, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt