Buffé

Höstpizza med parmesan, kantareller & lingon

Gör så här

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt 2–3 msk mjöl och rör ihop till en jämn smet. Låt smeten jäsa under en bakduk i ungefär 30 min.
  2. Blanda alla ingredienser till en slät kräm, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Sikta det resterande mjölet på en arbetsbänk. Blanda med den jästa smeten till en smidig deg. Salta, knåda och tillsätt vattnet i omgångar. Arbeta degen i minst 10 minuter, och ännu längre om du knådar för hand.
  4. Dela degen i 4 lika stora delar och låt dem jäsa i 2 tim.
  5. Arbeta ut degbitarna till 0,5 cm tjocka pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspapper.
  6. Grädda bottnarna i 5–7 min i 280° och låt svalna.
  7. Bred på ostkrämen och grädda pizzorna i ca 10 min till.
  8. Rensa svampen och stek den frasig i smör, lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  9. Fördela svampen systerligt mellan pizzorna. Dekorera med ruccola och lingon.
ingredienser

Pizzadeg, 4 pizzor
12,5 gram färsk jäst
1,25 dl vatten
0,25 dl mjölk
ca 600 g vetemjöl
0,5 tsk salt
mjöl till utbakning
olivolja

Ostkräm
2 dl ricottaost
1 dl fint riven parmesanost
1 citron, rivet skal
olivolja

Kantareller
250 g kantareller
1 gul lök
vitlök
en klick smör
50 g ruccola
0,5 dl parmesan, grovriven
0,5 dl färska lingon

Dryckestips till receptet
Tommasi Adorato Appassionato

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Valpolicella Bib 3 L

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Nr: 74509, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!