
Buffé
Höstpizza med parmesan, kantareller & lingon
Gör så här
- Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt 2–3 msk mjöl och rör ihop till en jämn smet. Låt smeten jäsa under en bakduk i ungefär 30 min.
- Blanda alla ingredienser till en slät kräm, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Sikta det resterande mjölet på en arbetsbänk. Blanda med den jästa smeten till en smidig deg. Salta, knåda och tillsätt vattnet i omgångar. Arbeta degen i minst 10 minuter, och ännu längre om du knådar för hand.
- Dela degen i 4 lika stora delar och låt dem jäsa i 2 tim.
- Arbeta ut degbitarna till 0,5 cm tjocka pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspapper.
- Grädda bottnarna i 5–7 min i 280° och låt svalna.
- Bred på ostkrämen och grädda pizzorna i ca 10 min till.
- Rensa svampen och stek den frasig i smör, lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela svampen systerligt mellan pizzorna. Dekorera med ruccola och lingon.
ingredienser
Pizzadeg, 4 pizzor
12,5 gram färsk jäst
1,25 dl vatten
0,25 dl mjölk
ca 600 g vetemjöl
0,5 tsk salt
mjöl till utbakning
olivolja
Ostkräm
2 dl ricottaost
1 dl fint riven parmesanost
1 citron, rivet skal
olivolja
Kantareller
250 g kantareller
1 gul lök
vitlök
en klick smör
50 g ruccola
0,5 dl parmesan, grovriven
0,5 dl färska lingon
Dryckestips till receptet

Tommasi Graticcio Appassionato
Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.
Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Ramos Reserva
SILVER i prestigefulla tävlingen "Årets Vinare 2023"
Nr: 6139, Rött vin , Kryddigt & Mustigt