Sprit

Angostura Tamboo

85001
Kort fakta
  • Ursprung: Trinidad & Tobago
  • Producent: Angostura
  • Alkoholhalt: 40%
  • Avec
Mer fakta

Angostura Tamboo Spiced Rum har en kryddig och djup doft med tydliga toner av vanilj och kolaäpplen. Subtila nyanser av kardemumma och kanel bidrar till en komplexitet som förstärker den karibiska karaktären. Smaken är varm med toner av kanel, vanilj, nötter och kardemumma. Avslutet är långt och behagligt med en subtil ton av marsipan.

Om Producenten

1824 tog Dr Siegert fram det recept för den aromatiska bitter – ”Amargo aromatico” som idag kort och gott heter Angostura Aromatic Bitter. Dr Siegert använde denna i sin läkarpraktik bland annat som medicin för sjösjuka. Han var bosatt i Angostura i Venezuela, staden som idag kallas Ciudad Bolivár. 1875 flyttade familjen Siegert till Trinidad. Där skötte sönerna Carlos, Alfredo och Luis  tillverkningen av bitters i en liten fabrik i Port of Spain. En naturlig utveckling av företaget blev så småningom att tillverka rom och under 1940-talet expanderade företaget med sin romtillverkning.  Idag anses Angostura vara en av världens främsta romproducenter. Mottot är att hålla hög kvalitet i allt de gör och deras teknik och kunskpa gör dem till en romproducent utan dess like tillsammans med sin världsledande bitter!

 

angostura

Recension

“Närapå kärleksfullt skamlig social kompetens!”

“Här luftas det med exotiska kryddor av kanel, kardemumma, viss curry och ingefära, som gifter sig väl med sättningar av kokos, mandelmassa, vanilj med tillhörande inlagda äpplen och tofféesatt karamelliserat farinsocker. Låter måhända som vi har en betoning på det dessertsöta, och visst balanserar man på gränsen här, men just nämnda kryddighet liksom apelsiniga fläktar ger nyans i drivet. Det är otvivelaktigen en uppsluppen rom, med en närapå kärleksfullt skamlig social kompetens och luggande charm, som straight, shot eller som en spelare i en drink. Vi pratar helt enkelt fästande och omedelbara poprefränger.”

Anders Enquist, Livets Goda, Januari 2024

Relaterade drycker
Angostura 1919

Lagrad premium rom

Nr: 50401, Sprit ,

Läs mer
Angostura 1824

Nr: 5580201, Sprit ,

Läs mer
Angostura Aromatic Bitter

Barens salt & peppar!

Nr: 74104, Bitters ,

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!