Rött vin

To the Nines

53234
Kort fakta
 • Druvor: 20% Alicante Bouschet, 20% Trincadeira. 20% Tinta Roriz, 20% Touriga Nacional, 10% Castelão, 10% Baga
 • Ursprung: Portugal
 • Producent: J. Portugal Ramos Vinhos SA
 • Årgång: 2021
 • Alkoholhalt: 14%
 • Restsocker: 13 g/l
 • Syra: 5,26 g/l
 • Strävhet:
 • Fruktsyra:
 • Sötma:
 • Fyllighet:
 • Grill
 • Lamm
 • Nöt
 • Vegetarisk
 • Vilt
Mer fakta

To the Nines har en kryddig och inbjudande doft av peppar, vanilj, plommon och mogen mörk frukt. Vinet är generöst och medelfylligt med tydliga inslag av björnbär, muskot, mocka och ett silkeslent och långt avslut.

Om Producenten

João Portugal Ramos är den prisbelönte vinmakaren bakom de flesta av våra portugisiska lanseringar och en förgrundsfigur inom portugisisk vinnäring.

I över trettio år har João Portugal Ramos varit känd som Portugals kanske främsta vinmakare och som mannen som drev på arbetet med att förnya Portugals vinnäring. I mitten på 1990-talet utsågs han hela tre gånger, till årets vinmakare i Portugal. Även i Sverige har João Portugal Ramos rönt stor uppskattning och stundtals beskrivits som ”demonproducent”. Både 1999 och 2004 utsåg Sveriges vinskribenter honom till årets vinmakare och år 2006 fick han utmärkelsen ”Årets trotjänare”.

To the Nines är ett fruktigt och smakrikt rött vin som är gjort på inhemska portugisiska druvor som är plockade runtomkring Portugals böljande vingårdar. João Maria Ramos, son i den erkända familjen Ramos, tar allt större ansvar i familjeföretaget och axlar det betydelsefulla arv han fått av sin far.

Recensioner

“Bronsmedalj vecka 38: Generöst och lättsippat vin med mjuka och snälla tanniner och smaker av skogsbär, söta kryddor och viol. Kalas till din hemgjorda burgare!”

DryckesListan.se, september 2023

Recensioner

“Ultimat smak till ultimat pris, precis som namnet antyder!”

Karl-Emil Danielsson, Vinhyllan september 2023

Recensioner

“Fynd! Doften är omisskännligt varmjordspräglad i modern, småeldig och fruktgenerös stil. I smaken fylls detta på med varma, örtiga toner och en mjuk kola- och lakritston som många uppskattar och gärna vill ha mer av. Det är i alla avseenden tidspräglat och knappast den rustika druvsaft som förr kännetecknade de portugisiska rödvinerna. Här är ett vin som ingen behöver tveka över, vare sig det gäller sällskapet runt bordet eller det du har på gaffeln. Det är bara att hälla upp!”

Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen augusti 2023

Recensioner

“Tips! Sympatisk vinnyhet från familjen Ramos. Doften är fruktig och eldig, med inslag av mogna mörka körsbär, plommon, jordgubbar och kryddor. Smaken är rejält fruktig och mjukt fyllig, där syltiga frukttoner samsas med peppar, vanilj och nejlika. Vinet är generöst med mjuka tanniner och en viss fruktsötma i avslutningen. ”

Robert Montgomerie, Vinbörsen, augusti 2023

Recensioner

“Tips! Ett rött vin i en medvetet generös stil med mjuk och kryddig framtoning. Solmogna mörka plommon, körsbärspaj, torkade fikon och mörk choklad samsas med korinter, vaniljstång, en doft av lakritspulver, några korn nyriven muskot samt en knivsudd kryddnejlika i glaset. Texturen är sammetslen, bärigheten saftig och avslutet bjuder en viss uppstramande kärnbeska. Detta är utan tvivel pratvinernas pratvin med extremt stor klunkvänlighet- på grund av sin djupa bärighet, sina avrundade tanniner och sin försynta syra.”

Eva Weckström, Vinbörsen, augusti 2023

Relaterade drycker
Ramos Reserva

Nr: 6139, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Marques de Borba Vinhas Velhas Red

Nr: 2461575801, Rött vin ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!